İki ilin de aralarında olduğu 14 noktada yerel seçimler tekrarlandı. Seçimlerin önemli noktası Yalova'da CHP, Ağrı'da ise BDP ipi göğüsledi.

Dün mahalli yöneticileri belirlemek için 2 il, 7 ilçe ve 5 beldede halk tekrar sandık başına gitti.

Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) seçimlerin iptal edildiği 13 merkezde yerel seçim, Afyonkarahisar'ın Gömü beldesinde ise ara seçim yapıldı.

AK Parti 5, MHP ve CHP 3, BDP 2, SP ise 1 yerde seçimi kazandı.

Seçimlerde gözlerin çevrildiği 2 nokta ise Yalova ve Ağrı oldu.

Yalova'da 30 Mart'taki yerel seçimlerde AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla kazandığı seçimde yapılan itiraz üzerine yeniden sayım yapılmış ve kazanan CHP'nin adayı Vefa Salman olmuştu.

Ancak bu kez de AK Parti sonuçlara itiraz etmiş ve YSK 'seçmen statüsünde olmayanların da oy kullandığı' gerekçesiyle seçimi iptal etti.

Yalovalılar YSK'nın bu kararı üzerine dün 245 noktada yeniden sandık başına gitti. Seçimler ilkinde olduğu gibi yine kıran kırana geçti.

Geçerli 60 bin 889 oyun 29 bin 227'sini Salman, 28 bin 999'unu ise AK Parti adayı Yakup Koçal aldı. Koçal'dan 228 oy fazla alan Salman, belediye başkanlığına seçildi.

Oyların yüzde 47.9'unu alan CHP ve yüzde 47.6'sını alan AK Parti'yi yüzde 1.3 oyla MHP takip etti.

AK Parti'den yapılan açıklamada yaklaşık 900 oyla ilgili itirazda bulunulacağı bildirildi.HABERE GİT

AĞRI'DA BDP KAZANDI
Resmi olmayan sonuçlara göre Ağrı'daki seçimlerin kazananı ise BDP'li Sırrı Sakık oldu. 30 Mart'taki seçimleri önce 10 oy farkla Sırrı Sakık, yapılan itiraz üzerine yeniden yapılan sayımda ise AK Parti adayı Hasan Arslan öne geçti.

BDP'nin 'oy sayımında eksiklik olduğu gerekçesiyle' yaptığı iptal başvurusunda 5 sandıkta hata yapıldığı, bir sandığın oy torbasının da yırtık olduğu tutanaklarda yer aldı ve seçimler iptal edildi.

Bugün tekrarlanan seçimlerde Sırrı Sakık geçerli yüzde 51, AK Parti'nin adayı Hasan Arslan ise yüzde 45.3 oranında oy aldı.

İki rakip arasındaki oy farkı da 2 bin 548 olarak kayda geçti. Şu ana kadar sandıkların yüzde 99.5'i açıldı. BDP'nin zaferinin ardından kent kutlamalara sahne oldu.

Seçimin tekrarlandığı iki kentte durum böyle iken ilçe ve beldelerde de kazananlar belli oldu.

KASTAMONU - ÇATALZEYTİN

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, resmi olmayan sonuçlara göre, Çatalzeytin Belediye Başkanlığını adayları Musa İhsan Uğuz'un kazandığını açıkladı. İlçede kullanılan oyların yüzde 51.7'si AK Parti'ye, yüzde 46.8'i ise MHP'ye çıktı.

ESKİŞEHİR - MAHMUDİYE

CHP Mahmudiye İlçe Başkanı Ruhi Önen, resmi olmayan sonuçlara göre, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde belediye başkanlığını, CHP'nin adayı İshak Gündoğan'ın kazandığını bildirdi.

Sandıkların tamamı açılırken, AK Parti yüzde 34.2, CHP ise yüzde 58.7 oranında oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Mahmudiye Belediye Başkanı seçilen CHP'nin adayı İshak Gündoğan, "Herkese eşit yaklaşacağıma namus sözü veriyorum" dedi.

ÇANKIRI - ŞABANÖZÜ
Çankırı'nın Şabanözü ilçsinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı MHP'li adayı Mustafa Karakaya seçildi. MHP oyların yüzde 50.1'ini, rakibi AK Parti yüzde 46.4'ünü aldı.

Açıklama yapan Mustafa Karakaya, "Şabanözü'nde 70 yıldır MHP seçim kazanamamıştır. Göreve başladığım andan itibaren ayrım gözetmeden oy veren, vermeyen herkesin başkanı olacağım" dedi.

ÇORUM - ORTAKÖY - AŞTAVUL BELDESİ
Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde sandıkların tamamı açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 49.6 oy alan CHP seçimi kazandı. AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 49.2.

Belediye başkanı seçilen CHP'nin adayı Dursun Uzunca, en yakın rakipleri AK Parti'yi 6 oy farkla geride bıraktıklarını söyledi.

BİTLİS - GÜROYMAK
Bitlis'in Güroymak ilçesinde de sandıkların tamamı açıldı ve yüzde 55.6 oy alan BDP'li aday Mehmet Emin Özkan ipi göğüsledi. AK Parti'nin adayı Hüseyin Mutlu ise oyların yüzde 42.7'sini alabildi.

Korkmaz'ın, resmi olamayan sonuçlara göre belediye başkanı seçildiği ilçede, sandıklardan gelen sonuçları öğrenen çok sayıda kişi ilçe merkezinde kutlama yaptı.

AYDIN - BUHARKENT
Aydın'ın Buharkent ilçesinde belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Mehmet Erol'un kazandı.

İlçede AK Parti yüzde 47.3 oranında oy aldı. AK Parti'yi yüzde 37.3 ile MHP ve yüzde 14.3 ile CHP takip etti.

TOKAT - YEŞİLYURT
AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik, Yeşilyurt ilçesinde belediye başkanlığına, resmi olmayan sonuçlara göre, adayları Kazım Misafir'in yeniden seçildiğini açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Çelik, oy tasnifi sonucunda, adayları Kazım Misafir'in bin 525, MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran'ın ise bin 302 oy aldığını belirtti.

BAYBURT - AYDINTEPE
Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde MHP yarışı, aldığı yüzde 54.4 oyla birinci tamamladı. Rakibi AK Parti ise yüzde 44.2 oranında oy aldı.

ERZİNCAN - TERCAN - ÇADIRKAYA BELDESİ
Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde Saadet Partisi adayı İshak Birol kazandı. SP oyların yüzde 50.8'ini alırken, en yakın takipçisi MHP ise 47.3 oranında oy aldı.

YOZGAT - SORGUN - EYMİR BELDESİ
Eymir beldesinde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Çetin Mertoğlu kazandı. Beldede AK Parti yüzde 52.4 oranında oy alırken, MHP'nin oy oranı yüzde 47.3 olarak açıklandı.

Mertoğlu yaptığı açıklamada seçimleri 77 oy farkıyla kazandığını söyledi.

NİĞDE - MERKEZ - BAĞLAMA BELDESİ
Niğde merkeze bağlı Bağlama Beldesi'nde yenilenen belediye başkanlığı seçimini MHP'nin adayı Murat Karakuzu kazandı. Karakuzu, CHP'li Muammer Afşar'ı 17 oy farkla geride bıraktı. AK Parti'nin adayı Ahmet Erdoğan 52, BBP'nin adayı Ertan Gümüş ve Saadet Partisinin adayı Nuh Tuhan birer oy aldı.

30 Mart'taki seçimlerde CHP MHP'yi 2 oy farkla geride bırakmıştı.

AFYON - EMİRDAĞ - GÖMÜ BELDESİ

Afyon'un Emirdağ ilçesinde ise Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılan değişiklikle nüfusu 2 binin altında kaldığı için belde statüsü iptal edilen ve Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından, tüzel kişiliğinin devam etmesi yönünde karar verilen Gömü beldesinde, belediye bakanlığı, belediye meclis üyeliği ve mahalle muhtarlığı seçimleri yapıldı.

Seçimi resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Hakkı Tekin kazandı.