Çankaya Köşkü’ndeki Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Başbakan’ı Navaz Şerif ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz günlerde Köşk’e gönderilen internet yasası ile ilgili bir soruya, “Bir iki sıkıntılı konu var, onların üzerinden çalışıyoruz” cevabı verdi.

Gül'ün kısa cevabı üzerine Karzai, "Keşke içişleri ile ilgili meslelerde keşke sizin kadar kısa ve net cevap verebilsem" dedi.

Şerif de "Ben de böyle cevap vermeyi en kısa zamanda deneyeceğim" diye konuştu. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu.

TÜRK OKULLARI SORUSUNA CEVAP

Konuk liderlere ülkelerindeki Türk okulları da soruldu

Hamid Karzai bu soruya, “Afgan çocuklarına kaliteli eğitim hizmeti verilmektedir. Biz bundan çok mutluyuz” cevabını verdi.

Navaz Şerif ise aynı soruyu, “Pakistan’daki Türk okulları mükemmel bir iş çıkartıyor. Bu okulların eğitim standardı çok yüksek. Lahor’daki okulu ziyaret etme fırsatım oldu. Gördüğüm üzere bu okulların sağlamış olduğu eğitim Pakistan ve Türkiye arasındaki bağları da güçlendiriyor” şeklinde cevapladı.