23 Nisan'da Ankara'da kuruluşu ilan edilen Milli Merkez'e 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den destek geldi. Aydınlık'a konuşan Demirel, Milli Merkez için "Halkın ayağa kalkmakta olduğunun göstergesi" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'DE KÖTÜ ŞEYLER CEREYAN EDİYOR"

Demirel, Milli Merkez için şu değerlendirmeleri yaptı: "Türkiye'de kötü şeyler cereyan ediyor, ama iyi şeyler de oluyor. 23 Nisan'da Ankara'da bir kurultay yapıldı. Milli Merkez kuruldu. Bu son derece önemlidir. Halkın ayağa kalkmakta olduğunu gösteriyor bu."

"CİNDORUK'UN KONUŞMASI ÖNEMLİ"

Süleyman Demirel, Milli Merkez'in başkanlığını yürüten TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un konuşmasını da değerlendirdi: "Hele Hüsamettin Cindoruk gibi bu işlerden hiçbir çıkarı ve beklentisi olmayan bir şahsiyetin 'Bunlar devleti yönetmekten aciz. Memleket kötüye gidiyor' demesi de önemlidir."

"UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN"

Demirel, "Türk milleti" üzerinden yürütülen tartışmalara da değindi ve şunları söyledi: "Eğer o kalabalıklar böyle toplanabiliyor, bunları konuşabiliyorsa umutsuzluğa kapılmayın. Bunlar Türk milletinin var olduğunu, kimsenin ortadan kaldıramayacağını, var olmaya devam edeceğini gösteriyor. Milletimiz umutlu olsun" dedi.

"ATATÜRK'TE BİRLEŞTİK"

Ankara'da 23 Nisan'da büyük bir kurultay gerçekleştiren Milli Merkez, 'Atatürk'te birleştik' sloganıyla 'bölünme anayasasına' karşı mücadele etmek amacıyla kuruluşunu ilan etti. Sağ ve soldan tanınmış birçok ismi bir araya getiren oluşumun başkanlığına Hüsamettin Cindoruk seçildi.

Milli Merkez, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce yurttaşın katılımıyla kuruldu. "Atatürk'te birleştik" sloganıyla düzenlenen Milli Merkez Kurultayı'nda "bölünme anayasası ve sürecine karşı mücadede edileceği" belirtilirken topluma sağ-sol ayrımı yapmadan Milli Merkez'de birlik olma mesajı verildi.