Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında yargıya dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e müdahale talimatı verdiği iddialarına yol açan ve Bakan Ergin'in beraat kararı veren hakim hakkında 'Alevi' yorumunda bulunduğu ses kaydı için Başbakan Erdoğan, 'parça parça birleştirilmiş' dedi. Ses kaydını doğrulayan Sadullah Ergin ise ''O hakimin Alevi olduğuna dair orada ağzımdan çıkan kelimeler, benim gün içinde kullandığım, her gün kullandığım kelimeler'' ifadesini kullandı.

CNNTürk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu davanın ilk derece mahkemesinde görülmesi esnasında sayın Başbakan'a dosya üzerinde oynanacağı duyumları, şikayetleri gelmiştir. İlk derece mahkemesi beraat kararı vermiş, karar Yargıtay’da bozulmuş, ilk derece mahkemesi yeniden beraat kararı vermiş. Başbakan da bunu soruyor. O hakimin Alevi olduğuna dair orada ağzımdan çıkan kelimeler, benim gün içinde kullandığım, her gün kullandığım kelimeler. Rencide etmek maksadıyla söylemediğimi ifade ettim. Her gün kullandığım bir ifadedir bu. Alevi arkadaşları incitecek bir amacımız bulunmuyor" dedi.

Akşam geç saatlerde ATV-aHaber ortak yayınına çıkan Başbakan Erdoğan ise ses kaydı için 'parça parça birleştirilmiş' yorumunda bulundu.