CHP’li Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tuna ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Konya’yı ziyaret etti. CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Gazze’de düzenlenen saldırıları kınadığını belirten Mustafa Sarıgül, şöyle dedi:

“Özellikle Gazze’deki kullanılan orantısız gücün derhal Birleşmiş Milletler tarafından devreye girilerek mutlaka durdurulmasını arzu ediyorum. Sivil ve masum insanların üzerine acımasızca bu mübarek ayda bomba gönderilmesini, katledilmesini kınıyorum. Dünyanın her noktasında, inşallah silahlar gitsin ve barış gelsin istiyorum. Barış ve özgürlüklerin hakim olduğu bir dünya diliyorum. Herkesin din, dil ırk, mezhep farkı gözetmeden özgürce yaşabileceği bir dünya diliyorum.”

“SEÇİMLER, DEMOKRATİK ORTAMDA GEÇSİN”
CHP’nin MHP ile birlikte gösterdiği Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cuma günü yapacağı ziyareti öncesi Konya’ya geldiğini hatırlatan Sarıgül, şunları söyledi:

“Her adaya başarılar diliyorum. Her aday, tüm yurttaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Ben seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini arzu ediyorum. Seçilecek olan cumhurbaşkanının hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden bayrağımıza, toprağımıza bağlı inançlarımıza saygı gösteren yapı içerisinde, hiç bir siyasi parti ayırımı gözetmeden ulusumuzun cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum.”

Sarıgül, parti kuracağı ya da merkez bir partiye geçeceği yönünde çıkan haberleri hatırlatan gazetecilere internet ortamında yayınlanan haberin hiç bir doğruluk payı olmadığını söyledi. Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:

“Mustafa Sarıgül değişim, gelişim istiyor. Mustafa Sarıgül CHP’nin üyesi ve yıllardan beri sosyal demokrasiyi savunuyor. Musatfa Sarıgül, birleştiren olma durumunda. Mustafa Sarıgül, düşüncelerinin iktidara gelmesi için de bütünleştiren olmak durumunda. Türkiye değişim hareketine gönül veren binlerce arkadaşımızla birlikte biz sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasını arzu ediyoruz.”

“EKMELEDDİN BEY, KOLTUĞA LAYIK”
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tuna ise, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan farkının ne olduğunun sorulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Bizim insanımızın ve toplumumuzun en şikayetçi olduğu konu siyasetçilerin dilinden, uzlaşmaz tavırları, kamplaşma, kutuplaşmadan şikayet eder. Ekmeleddin bey, 1980 öncesinde karşı saflarda yer almış birbirine ciddi anlamda karşı çıkan iki partinin bugün ortak adayı olarak meydanlara inmiştir. İşte bu hoşgörü, uzlaşmanın ürünüdür. Sadece CHP ve MHP’nin değil diğer partilerin de ortak adayıdır. Bilgi, birikim, donanım, geçmişi ile bu koltuğa layık birisidir. Bizim de vazifemiz adayımızın seçilmesi için maksimum çaba göstermektir. İnşallah seçimler ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur.” (DHA)