Akşam saatlerinde internete sızdırılan ve Numan Kurtulmuş'a ait olduğu iddia edilen seks kaseti olduğu iddia edilen görüntüler, Twitter'da kısa sürede hızla yayıldı.

Görüntülerin gerçek olup olmadığı tartışmalarıda sosyal paylaşım ağlarında tartışma konsu oldu. Bu arada Ak Parti'li 40 milletvekili ile ilgili seks kasetlerinin bulunduğu iddiasını ortaya atan yazar Abdurrahman Dilipak'ın yazısıda tartışılıyor.

Peki neden Numan Kurtulmuş?

Hatırlayalım...

MİT krizinin yoğun tartışıldığı günlerde, Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce çok kritik bir yazı kaleme aldı. 15 Şubat 2012 tarihli "Son tuzak: İktidar-Cemaat" başlıklı yazısının son satırları çarpıcıydı.

Bu yazıyı Ali Bulaç ve Mustafa Ünal takip etti. O dönemde Zaman Gazetesi yazarları art arda AKP'ye yükleniyor ve özetle "senden daha iyisi var" diyordu.

Zaman Gazetesi sürekli haberlerinde Numan Kurtulmuş'a geniş yer veriyordu. Odatv olarak o dönemde "Cemaat HAS Parti'yi, dolayısıyla Numan Kurtulmuş'u iktidara mı hazırlıyor?" demiştik.

Ancak işler yolunda gitmedi ve tehlikeyi fark eden Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş'u AKP saflarına katarak Has Parti'nin varlığına son vermiş oldu. Bu hamleden sonra Ekrem Dumanlı sitem tadında bir yazı yazarak "bir zamanlar Erdoğan'a bizim yanımızda küfreden şimdi onun yanında" demişti.

Cemaat'in bu sebeple Numan Kurtulmuş'a kızgın olduğu biliniyor.

Kurtulmuş'un kasetinin ortaya çıkış amanı da önemli...

Bilindiği gibi çok yakında bir kabine revizyonu gündemde. Bu kaset oyunuyla revizyon sonrası Numan Kurtulmuş'a görev verilmesinin de önüne geçilmeye çalışılıyor.

Özetle Numan Kurtulmuş Cemaat'e sırt dönmesinin bedelini ağır ödedi. (Oda TV)

KURTULMUŞTAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: "Siyasetin böylesine çirkefleştirildiği bir ortamda, şahsıma yapılanın iğrenç bir iftira olduğuna inanan herkese teşekkür ediyorum" - "Bu ağır suç, yapanların, yayanların ve ağzı sulanarak haber yapmaya çalışanların yanına kar kalmayacaktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medyada kendisiyle ilgili olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin, "Siyasetin böylesine çirkefleştirildiği bir ortamda, şahsıma yapılanın iğrenç bir iftira olduğuna inanan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinden bu yana sosyal medya üzerinden şahsına yapılan "iğrenç ve aşağılık isnadın" ne kadar büyük bir iftira olduğunun, görüntünün bir porno filmden alındığının ortaya çıkmasıyla anlaşıldığını bildirdi.

Numan Kurtulmuş, "Bu kadarı da gayretullaha dokunur diyerek süreci başından itibaren teenniyle izledim. Siyasetin böylesine çirkefleştirildiği bir ortamda, şahsıma yapılanın iğrenç bir iftira olduğuna inanan herkese teşekkür ediyorum. Ancak bu ağır suç, yapanların, yayanların ve ağzı sulanarak haber yapmaya çalışanların yanına kar kalmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.