CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile CHP'nin yurtdışı temsilcileri, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere biraraya geldi. Mustafa Sarıgül, bu toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

3.HAVAALANININ MUTLAKA SİLİVRİ'DE YAPILMASI GEREKİYOR

3. Havaalanının İstanbul için bir ihtiyaç olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu: “3. Havaalanının yapılması lazım. 3. Havaalanı projesini destekliyoruz. Ama yerine bakmamız lazım. 3. Havaalanı daha önce Silivri bölgesindeydi ve Sayın Topbaş'ın hazırlatmış olduğu planlarda da Silivri bölgesindeydi. Sonra Sayın Topbaş, Sayın Başbakan helikopterle gezdi. 'Şuraya istiyorum' dedi ve 3. Havaalanı bir gecede Silivri'den direkt kuzey ormanlarının bulunduğu bölgeye geldi. Bu konuyu ayın 30'undan sonra tekrar müzakere edeceğiz. 3. Havaalanın yapılması; Silivri olması gerekiyor. O bölge tamamen İstanbul'un kuzey ormanları bölgesidir. O bölgede yapılacak olan, bütün doğal dokuyu bozacaktır. Su kaynaklarının olduğu bir noktadır. O nedenle 3. Havaalanının mutlaka Silivri'de yapılması gerekiyor."

3. KÖPRÜDEKİ KAVŞAK SAYILARINI AZALTARAK 2 MİLYON AĞACIN KESİLMESİNİ ENGELLEYECEĞİZ

Mustafa Sarıgül 3. Köprü projesi ile ilgili olarak da bu ağaçlar kesilmeden buradan bir tünelle geçilebileceğini işaret ederek, şunları söyledi: “Şu anda 1 milyon 200 bin ağaç ne yazık ki kesildi. Diğer ülkelerde bu ağaçlar kesilmeden 150-250 milyon dolar arası bir rakam harcanarak bu ağaçlar kesinlikle kesilmeden buradan bir tünelle geçme imkânımız olacaktı. Niye bu kadar acele yaptılar ve niye bu kadar ağaç kesildi? 30 Mart akşamı saat 20.30'da Cumhuriyet Halk Partimiz, yurttaşlarımızın takdiriyle büyükşehiri kazanacak. Hiç olmazsa oralardan kavşak çıkışlarının sayısının daha azaltarak bir 2 milyon ağacın daha kesilmesini engelleyeceğiz." Bir basın mensubunun “Seçimlerle ilgili sizi en çok ne kaygılandırıyor" şeklindeki sorusunu Mustafa Sarıgül, “Beni seçim kurulundaki birleştirme tutanaklarında, ben özellikle yargıya olan itimadıma, şu anda soru işareti bırakmış vaziyetteyim. Sayın Başbakan adaleti öylesine bir noktaya getirdi ki senin adaletin benim adaletim oldu. Ben seçim kurulundaki hakimlerle ilgili bu kanaatimi bir kez daha aktarıyorum. Lütfen soru işareti bırakmayın. Seçimlerin sonuçlarını demokratik olarak yurttaşlarımız ulaştırın" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ARAZİSİNİ KENT PARKI YAPACAĞIM

Başkan olması halinde 5 yıllık süre içerisinde 200 kilometre metro yapacağını söyleyen Sarıgül,  "5 yılın sonunda İstanbul'un trafiğini çözen; CHP'nin böyle anılmasını istiyorum. CHP yerel yönetimlerde bir tarih yazacak. Demokrasi ile anılmak istiyorum. Bana oy verenlerin haklarını hukuklarını koruyacağım, bana oy vermeyen AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımın da gönlünü 6 aylık bir süre içerisinde alacağım. Kesinlikle öteki olmayacak." dedi. Sarıgül ayrıca birçok noktada kent parkları yapacağını belirterek “Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan İstanbul Harp Akademilerinin karşısındaki 370 dönümlük araziyi İstanbul halkıyla yüzde 100 buluşturacağım. Oraya muhteşem bir kent parkı yapacağım" diye konuştu. Sarıgül ayrıca Gezi parkı için bir proje yarışması yapacağını kadederek,  "Orada kaybettiğimiz 9 tane evladımızın, 8 evladımız var ama Burakcan da aynı şekilde bir kayıptır benim için. 9 evladımızın isimlerini oraya yazacağım" dedi.

"AVRUPADAKİ DOSTLARIMIZ, PARTİLİLERİMİZ, YOLDAŞLARIMIZ İLE BİRLİKTE, İSTANBUL YÜREKLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR"

Loğoğlu ise yaptığı konuşmada, "Avrupadaki dostlarımız, partililerimiz, yoldaşlarımız ile birlikte, İstanbul yüreklerini birleştiriyor. Güçlerini birleştiriyor. Avrupa'nın her ülkesinden gelen yoldaşlarımız ve dostlarımız Mustafa Sarıgül'ün gelecek hafta kesinleşecek olan belediye başkanlığına destek vermek için gelmiş bulunuyorlar" diye konuştu. CHP Almanya Birliği Başkanı Turabi Yıldız ise, " Bir hafta boyunca gece gündüz çalışacağız, mutlaka İstanbul'u almak istiyoruz. Çok enerjiğiz, çok güçlüyüz. Bundan da eminiz. İnşallah önümüzdeki hafta İstanbul'u alarak buradan geri döneceğiz"