Başbakan Erdoğan,Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. Bir dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya'da AKP'nın belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın onuruna verdiği yemekte “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Antalya’ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini iyi bilen, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım Menderes Türel”

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“İstanbul’un meşhur bir Kadıköy’ü vardır. Bakırköy’ü vardır. Oralar eskiden köydü. Şimdi en gelişmiş ilçeleri. Aynı durum Antalya’da da olacak, yeni büyükşehir olan 14 şehrimizde de olacak. 30 tane büyükşehir Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine hitap ediyor. Bunu CHP’nin MHP’nin anlaması mümkün değil. Biz bu işin içinden geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni biz CHP zihniyetinden aldık. Hatırlayın çöp vardı, hava kirliliği, susuzluk vardı. Bakın 2014’e geldik. İstanbul’da susuzluk diye bir şey yok. Bunlar bir yerel yönetimin yaptıkları. Çöp meselesinde en ufak bir sıkıntı yaşanmadı, yaşanmıyor. Göreve geldiğimizde İstanbul’un 50 bin doğalgaz abonesi vardı. Ben bıraktığımda 1 milyon abone vardı.”

“Niçin benim vatandaşım kömürün zehirleyici kokusunu teneffüs etsin, benim Ayşe bacım onun külüyle uğraşsın. İşte benim belediye başkanı arkadaşlarım oturacak tarımda üreticileri de birleştirecek. Sadece yol yapmakla kalmayacaksınız. Gönül yolları da yapacaksınız. Antalya’yı o birlik ruhuyla ayağa kaldıracaksınız. Bu süreçte CHP, MHP; BDP bütün oraya gönül vermiş kardeşlerimize de ulaşacaksınız. Bugüne kadar yanlış yönlendirilmiş, kandırılmış insanlarımız olabilir. Antalya’ya bugüne kadar CHP’nin tek projesi var mı? Var olanı da söyleyin yok olanı da söyleyin. Bunlar yapabilir mi bu işi ya. Yapamaz. Bu işin delisi olacaksın delisi, divanesi olacaksın divanesi. Ancak böyle yapabilirsin bu işi. Bunları sorun. Bunları sormaya vatandaşın da hakkı var, sizin de hakkınız var. Biz Türkiye’yi, Antalya’yı karşılıksız seviyoruz. Marifet iltifata tabiidir. İltifatsız marifet zayidir. Ama oy verse de vermese de bütün vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. Hak aşkıyla, halk aşkıyla, hizmet aşkıyla Antalya’yı büyütmeye devam edeceğiz. Tıpkı Türkiye’yi büyüttüğümüz gibi.”

“Artık hortumlama yok. Peşkeş çekme yok. Ama ana muhalefete sorarsan yandaşlara peşkeş çekiliyor. Siz kendi zihniyetinize bakın. Neden 3,5 yılda 5 yılı doldurabilecekken iktidarı bırakıp gittiler? Nefesleri kalmadı nefesleri. Bittiler, tükendiler de ondan. Kararlı duruşumuzla dünyada ekonomi mücadelesinde de demokrasi mücadelesinde de, bizim ifademizle değil batının ifadesiyle, ülkemiz sessiz bir devrimi gerçekleştirdi. Önce sizlere şöyle 10-15 dakikalık bir film gösterisi yapacağız. Antalya’ya neler yapmışız şöyle bir görmenizi istiyorum. Sonra da adayımızın ismini açıklayacağız.”

ADAYIMIZ TÜREL

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Antalya’ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini iyi bilen, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım Menderes Türel.”

Menderes Türel kim?

Menderes Türel (d. 11 Temmuz 1964, Antalya, Türkiye), Türk siyasetçi.

İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldı. Uzun yıllar boyunca Antalya’da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.

1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı.

28 Mart 2004 Türkiye yerel seçimleri'nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler daimi üyeliği yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AKParti Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanarak TBMM'ye girmiştir. Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.

30 Eylül 2012'de Ak Parti MKYK'sına seçilmiştir, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.