Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da geçen haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından yaralanan ve yoğun bakımda olan 16 yaşındaki Berkin Elvan'ı twitter'da okula gitmek istemeyen bir öğrenci sandı. Bakan Şimşek, Elvan için "Eminim Berkin artık uyanmıştır" diye tweet atınca tepki yağdı. 





Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülü ile başından yaralanan ve yoğun bakımda olan 16 yaşındaki Berkin Elvan için twitter'da 'uyan erkin elvan' diye hastang açıldı ve "Okul zili çaldı, uyan Berkin Elvan, geç kalacaksın. Söz ekmek almaya biz gideceğiz" diye paylaşımlar yapıldı. Bu sırada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Eminim Berkin artık uyanmıştır. Güzel bir eğitim yılı ve başarılar diliyorum. Bahtı açık olsun" diye yazdı. Bakan Şimşek'in bu tweetine tepki yağdı. Tepki üzerine açıklama yapan Şimşek şunları paylaştı:

"Sevgili dostlar, öncelikle sağlığı nedeniyle üzüldüğün Berkin Elvan'a Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur. Bir an Berkin Elvan'ı okula gitmek istemeyen bir öğrenci olarak algıladım. sonra gerçeği hatırlayınca hemen sildim. Yazma şeklime bakıldığında iyi niyetim anlaşılır. Asla kötüniyet sözkonusu olmamıştır ve olamaz" diye yazdı.