Magazin dünyası, geçtiğimiz günlerde ünlü oyuncuların gözaltına alındığı narkotik operasyonuyla sarsıldı. Birçoğu dizi oyuncusu 26 ünlü ismin gözaltında olduğu narkotik operasyonunda Cihangir’deki bir teras katında saksılar içinde hint keneviri yetiştirildiği belirlendi.

Ünlü oyuncuların gözaltına alındığı narkotik operasyonuyla sarsılan magazin dünyasıyla ilgili Aydınses'e çarpıcı açıklamalarda bulunan DYP İstanbul İl Başkanı Tuncay Anlı, tüm bu yaşananlardan sonra magazin dünyasına balans ayarı yapılması gerektiğini belirtti.

Ünlü dizi oyuncularının izleyecilerine ve sevenlerine örnek olması gerektiğinin altını çizen Başkan Anlı, ismi bazı olaylara karışmış kişilerin itibarlarının ellerinden alınması gerektiğini de ifade etti. DYP İstanbul İl Başkanı Tuncay Anlı, şunları söyledi:

"Köylerinden gelerek herhangi bir eğitim almadan, ailelerine kızıp, büyükşehirlerin televizyonlardan göründüğü kadarıyla cezb edici tarafını görüp, bu şaşaalı hayata inanıp, ilk otobüsle İstanbul'a gelen kişiler bunlar. Gözlerini para hırsı ve ünlü olma hayali bürümüş bu kişiler çoğu şeyden feragat ederek, bu içi şeytanlarla dolu olan hayatın içinde buluyorlar kendilerini.

Oynamış oldukları dizilerde altlarına verilen lüks araçlar akıllarını başlarından alıyor. Kazandıkları ilk parayla hemen uyuşturucu partilerine başlıyorlar. Bu insanlar, izleyicilerine ve sevenlerine örnek olması gerekirken ne yazıkki edepsizlik ve ahlaksızlık dersleri vermekten ileri gidememişlerdir."

Tehlikelere de dikkat çeken Başkan Anlı, biran önce önlem alınması gerektiğini belirterek bu konudaki önerilerini şöyle sıraladı:

İTİBARLARI ELLERİNDEN ALINMALI


Bu düzene son verilmesi için tüm dizi yapımcıları ve RTÜK üyelerinin uyuşturucu ve uygunsuz haller içinde ismi bazı olaylara karışmış kim varsa itibarları ellerinden alınmalı ve hiçbir projede yer almamalıdırlar.

Bu ceza diğer arkadaşlarına örnek olacağından,  kısa zamanda temiz sanat hayatına geçiş yapılması mümkündür.

FAHİŞ ÜCRETLER OLMAMALI

Ayrıca dizi oyuncuları ve ses sanatçılarının aldıkları ücretlerde de ciddi düzenleme yapılması gerekiyor. En çok prim yapan oyuncunun dizi başına alacağı maksimum ücretin 5 bin tl olması gerekir.

KAZANDIKLARI PARALARI ESRARA DEĞİL ÖĞRENCİYE VERSİNLER

Çok parayı gören orta halli ailelerin çocukları, kazandıkları paraları ne yazık ki uyuşturuca aktarıyor. Adı uyuşturucuya karışmış ünlülerin, kazandıkları paranın en az yarısını öğrencilere burs olarak vermesini talep ediyorum.

SORUMLUSU MAGAZİN DÜNYASI

Vatandaşların izleyerek prim yaptırdıgı bu insanlar vatandaşlara yukardan göz ucuyla bakıyorlar. çok önemli düzenlemeler yapılmaz ise gelecek nesillerin işi çok zor. Aile kavramı kalmadı, büyüklere saygı hiç yok. Bunlarında tek sebebi magazin dünyasıdır.

aSes-Özel