Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Kasım anma töreninde yan yana oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yardımcısı Bülent Arınç’a medya mensuplarının yoğun ilgi göstermesi üzerine, “Bu resim ve fotoğraflar sizleri kaydediyor.” dedi.


Atatürk’ün vefat yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane’de anma töreni düzenlendi. Tören için önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona geldi ve protokolün ön sırasında oturanlarla tokalaştı. Cumhurbaşkanı Gül’ü beklerken Çiçek ile Erdoğan oturdukları yerde ağızlarını kapatarak bir süre sohbet etti.

Ardından, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anma için salona geldi. Gül, protokolün önünde oturanlarla el sıkıştı, ardından gelen Arınç el sıkışmadan bir süre bekledi. Arınç, Gül’ün yerine oturduğu esnada kendisinin nereye oturacağı konusunda bir an tereddüt yaşadı. Arınç, koltukların üzerindeki isimlere baktıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın solundaki koltuğa oturdu.

Medya mensupları da yan yana oturan Erdoğan ile Arınç’ı görüntüleme yarışına girdi. Görüntü ve fotoğraf çekme işleminin uzun sürmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve Arınç’a dönerek, “Bu resim ve fotoğraflar sizleri kaydediyor.” diye konuştu.