"İşe şöyle başladık, biz bir siyasi partiye genel başkan veya başbakan seçmeyeceğiz. Toplumun her kesimini kucaklayan bir cumhurbaşkanı olmalı. Toplumun hiçbir kesimini rahatsız etmemeli, Doğu ve Batı'da saygı duyulmalı diye düşündük. Hatta ben cumhurbaşkanı özelliklerini anlatırken, bir arkadaşı Ekmel Bey'e 'seni tarif ediyor' demiş. Bunu bana daha sonra Ekmel Bey anlattı. Öneri gelince parti içi ve dışından arkadaşlara sordurdum. Ak Parti İhsanoğlu'nu aday yapmazdı; çünkü geçmişi temiz bir kişi. İhsanoğlu'nu AK Parti aday gösterseydi, biz destek verirdik. İhsanoğlu ismini Bahçeli ile konuştuk; İhsanoğlu ile konuşuldu, sonunda karar verildi."

"İktidar partisi icraat yapar, bizde muhalefet olarak eleştiririz. Siyaset, siyaset olmaktan çıkmış, bir ağız dalışı haline gelmiş bunu iktidar partisi yapıyor. Benim medyada yer bulmamın tek nedeni ve tek günü salı günleri. TRT Başbakan'ın konuşmasına 1 saat yer veriyor, benim konuşmam yer almadı. Bir ülkede medya özgür değilse, halk da özgür değildir. Her salı gönüllü biçimde konuşan biri değilim. Medyanın bir gücü var; burada yer almalıyız, bu yüzden salı toplantıları yapıyoruz. Salı toplantıları çok gergin ama gerginliği yaratan kim? Türkiye'de yalan üzerine siyaset inşa ediliyor."

"Yerlerine yeni isimler getirdik diye partiden ayrılanları CHP'li olarak görmüyorum. Hemen itiraz eden, hemen başka partiye geçenler partili değildir. Partiyi eski hastalıklardan eski anlayıştan kurtaracağım."