Halil Aydın-aydinses.com/Giresun Federesyonu Başkanı Hasan Turan İstanbul 1. Bölgeden 12 sırada Ak Parti Millevekili adayı oldu.

Giresun'un sevilen evladı, STK'ların temsilcisi Hasan Turan geçen dönemde de Ak Partiden Giresun Millet vekili aday adayı olmuştu. Ancak aday gösterilmemişti.
Aday göterilmediği için partisine hiç kırgınlığını belli etmeden yoluna devam edip, azimle kararlılıkla çalışmalarını sürdürüp 1 Kasım seçimleri için yeniden aday adayı oldu.

Ak Parti Yetkili kurumlarınca Milletvekilliğine uygun görülerek İstanbul 1. bölgeden Milletvekili adayı oldu.

Kendisi ile telefonla görüştüğüm, Millet vekili Adayı Turan Gazetemiz aracılığıya tüm hemşerilerinin dularınıve desteğini beklediğini açıkladı.
Hasan Turan Kimdir?

Hasan Turan 1967 yılında Giresun'un Bulancak ilçesinde dünyaya geldi,ilk ve orta öğrenimi ise kendi ilçesiolan Piraziz'de tamamladı.Lise eğitiminden sonra İstanbul'a gelen Turan,Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesinden mezun oldu.

Halen, 1986 yılında ticari faaliyetine başlayan kendi reklam firmasında başarılı çalışmalar yapmaktadır. Basın-yayın organlarında çeşitli kademelerde çalışan Turan, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanlığını yürütmektedir.

Çeşitli yerel ve ulusal STK'larda görevler alan Hasan Turan ,şu anda Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesinde Yönetim ve Organizasyonalanında yüksek lisansını sürdürmektedir.

Aynı zamanda Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları KonfederasyonuGenel Başkan Yardımcısı da olan Turan, uzun süre Uzakdoğu sporlarında profesyonel antrenörlükyapmış, bir dönem İTO Basın Yayın Meslek Komitesi Üyeliğini de yürütmüştür.

Turan, evli ve iki çocuk babasıdır. 10.02.2015 tarihinde milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmiştir, yerine Ferhat Epözdemir gelmiştir.