CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parlamentoda demokrasinin işlemediğini savunarak, "Parlamentoda başbakanın çizmiş olduğu çerçeve kadar demokrasi işliyor. Dış politikada neredeyse kimlerle savaşacağımız bir sürece girdik. Başbakan nereye gittiyse o döndükten sonra o ülkenin akıbeti hiç iyi olmadı. Libya'da, Suriye'de, şimdi İran'a gitti, Allah İran'ı korusun İran'ın başına ne gelir belli değil" dedi.

"BİR SAVCININ TOKADIYLA 3 GÜN EVİNİZDEN ÇIKAMADINIZ"

CHP Zonguldak Merkez İlçe 9. Olağan Kongresi Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda başladı. Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek şunları söyledi: "Geçmişteki savcıların bir kısmı onların iddiasına göre onlardan değildi, farklı siyasal düşüncelerdendi. Bu sizin çocuğunuzdu, siz kendi elinizle koydunuz. Sorun hangi savcının, hangi yargıcın, hangi ideolojide, hangi inançta olup olmaması değil, önemli olan Türkiye'nin hukuk sisteminin oturması gerekiyor. Eğer hukuk sistemi oturmasa o sizin deyimlerinizle, balkon konuşmalarınızla '74 milyonun güvencesiyim' dediğinizde bir savcının tokadıyla 3 gün evinizden çıkamadınız. Demek ki kişi güvencesi iktidar güvencesiyle yürümüyor. Nedir yürüyen? Hukuk sistemi."

"HANGİ HUKUKİ GEREKÇELERLE PARLAMENTOYA GELMESİNİ ENGELLİYORSUNUZ?"

"Parlamentonun açılışından önce, milletvekillerinin hangi kriterlerde seçildiğini sistem belirlemiş hiçbir engel yok. Yani Yüksek Seçim Kurulu Anayasa düzeyinde olan kurumdur. YSK bunlardan sonra mazbatalarını vermiş onları milletvekili olarak belirlemiştir. Hangi hukuki gerekçelerle parlamentoya gelmesini engelliyorsunuz? Hiçbir şey yok. Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için, özellikle söylüyoruz; 'yargılanmasın' demiyoruz. Herkes yargılanacak. Başbakan da dahil. Ama parlamentoda milletvekillerimiz görevini yapacak."

"BAŞBAKAN NEREYE GİTTİYSE O DÖNDÜKTEN SONRA O ÜLKENİN AKIBETİ HİÇ İYİ OLMADI"

"Bir yasa geldi, komisyonda inceleme fırsatı olmadı. En azından parlamentoda olan milletvekilleri Türkiye'nin geleceği ile ilgili bunun altına imza atacağım, neye imza atacağım diye bilen milletvekili sayısı 50'yi geçmez. Parlamentoda demokrasi işliyor falan bunlar hikaye. Parlamentoda demokrasi işlemiyor. Parlamentoda başbakanın çizmiş olduğu çerçeve kadar demokrasi işliyor. Dış politikada neredeyse kimlerle savaşacağımız bir sürece girdik. Başbakan nereye gittiyse o döndükten sonra o ülkenin akıbeti hiç iyi olmadı. Libya'da, Suriye'de, şimdi İran'a gitti, Allah İran'ı korusun İran'ın başına ne gelir belli değil. Cumhuriyet tarihinden bugüne ilk kez bütün komşu ülkelerimiz ile Başbakan'ın deyimiyle söylüyorum. Sıfır sorunlu iken öyle bir sorunlu hale geldik ki, sabahtan akşama kimlerle savaşacağız. Belli olmayan bir dönemi yaşıyoruz"

"ALLAH BİZİ BAŞBAKAN'IN BU GETİRMİŞ OLDUĞU BELALARDAN KORUSUN"

"Başbakan 28 Şubat ile hesaplaşacağım diye Türkiye'nin en temel sorunu olan eğitim sorununu öyle bir hale getirdi ki, Allah bizi Başbakan'ın bu getirmiş olduğu belalardan korusun diyorum. Din iman diyerek hepsi han hamam sahibi oldu. Şimdi hiç kimseye din dersi vermesin çok tehlikelidir. Cumhuriyet döneminde hiç yaşanmamış sorunla karşı karşıyayız. Sayın Başbakan Türkiye'yi çok ciddi bir şekilde ayrıştırma noktasına getirmiştir." şeklinde konuştu.