'NİHAYETİNDE BİR PARTİNİN KURUCUSUYUM''
Gazetecilerin Erdoğan sonrası Ak Parti sorusuna Gül, ''Seçim süreci içindeyiz. Ben nihayetinde bir partinin kurucusuyum. Bunlar vakti geldiğinde kendi aramızda konuşacağımız konulardır'' yanıtını verdi.

''HEPSİNE KUCAĞIMI AÇTIM''

Gül, ''Dolu dolu 7 yıl geçirdim diyebilir misiniz?'' sorusuna da şu cevabı verdi:
''Geçmişimize baktığınızda benden önce 10 cumurbaşkanı var. Çok dolu 7 yıl geçti. Tarihçilerin yazacağı çok büyük olaylar yaşandı. Benim cumhurbaşkanı seçişlme sürecimde. 7 yılın sonunda ‘Aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diye konuşanların bugün gelebildiği tek devlet kapısı. Hepsine kucağımı açtım. Bugün bunları görmekten mennuniyet duyuyorum.

''GÖNLÜM RAHAT''
Seçilmiş insanların hepsinin süresi vardır. Süreler bittikten sonra bunu halk takdir eder. Gayet doğrusu gönlüm rahat bir şekilde bu 7 yılın sonuna gelmiş vaziyetteyim. 28 Ağustos’ta anayasaya göre görevim bitiyor. Adaylar belli, Şimdi artık Türkiye’ye yakışır şekilde halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı sürecinden hepimizin başarıyla çıkması önemli.''

''EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA BAŞARILAR DİLEDİM''
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşmesi ile ilgili olarak da ''Bir cumhurbaşkanı adayı nezaket ziyareti yapmak isteyince kabul ettim. Başbakan ile daha önce görüşmüştüm. Ekmeleddin İhsanoğlu’na da başarılar diledim'' dedi.

REHİN TUTULAN KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI
IŞİD, dün 32 Türk şoför serbest bıraktı. IŞİD'in rehin tuttuğu 49 Konsolosluk çalışanını kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Gül, ''Bir nevi zorla rehin tutulan, alıkonulan insanların hayatı ve sağ salim getirilmeleri çok önemli. Bunlar çok titiz çalışmalar istiyor. İnşallah konsolosumuz başta olmak üzere oradaki personelle ilgili neticeyi sağ salim bitirmek için çalışmalar devam ediyor'' diye konuştu.