CHP’de Tüzük Kurultayı ile başlayan ve Büyük Kurultaya giden yolda İstanbul’un en sona kalan ilçe kongrelerinden Gaziosmanpaşa’da kozlar paylaşıldı.

 Gaziosmanpaşa Küçükköy Grand Paris Salonunda 22 Nisan Pazar günü (bugün) saat 10:00’da başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Kongresi sona erdi.

Divan Başkanlığı'nı Çetin Soysal'ın yaptığı Kongre'ye Milletvekili Akif Hamza Çebi, Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, İl Yöneticileri , partililer, delegeler ve davetliler katıldı.


KONGREDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Kongresi'nde, Genel Merkez’in ilçeyi kongreye götürmesi için görevlendirdiği Diş hekimi Ahmet Gürbüz ile bir önceki Atama İlçe Başkanı Ümit Kaplanseren olmak üzere 2 aday İlçe Başkanlığı için yarıştı.

YENİ BAŞKAN KAPLANSEREN

Kongrede delegelerin 59 oy fazlasını alarak Ümit Kaplanseren başkan seçildi.

 Ümit Kaplanseren 189 oy alırken Ahmet Gürbüz 130 oy aldı.

Ümit Kaplanseren başkanlığında zaman zaman durum değerlendirmesi yapan komite ekibi, seçimlerde iddialı olduklarını iyi bir oy alarak kazanacaklarını söylüyorlardı. Komitenin ümit ettiği gibi oldu ve yeni başkan Ümit Kaplanseren İlçe Başkanlığını kazanmasını bildi.

FUAT VAROL AHMET GÜRBÜZ LEHİNE ÇEKİLDİ


Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa CHP'de flaş bir gelişme yaşandı. Eski İlçe başkanlarından Fuat Varol, Diş Hekimi Ahmet Gürbüz lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı.

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN! 

Partinin önde gelen isimlerinin uzlaşı arayışı sonuç verdi. Fuat Varol akşam saatlerinde adaylıktan çekildiğini ve Ahmet Gürbüz'ü destekleyeceklerini açıkladı.

Varol'un adaylıktan çekilmesiyle bugün 2 aday yarıştı ve yarışın galibi Kaplanseren oldu.

ÜMİT KAPLANSEREN KİMDİR

Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle doğumlu olan Kaplanseren tüm öğrenimini Gaziosmanpaşa’ da tamamladı.
Daha sonrasında özel bir şirkette 10. Yıl üst düzey yöneticilik yapan Kaplanseren akabinde kendi işini kurdu.
Sosyal demokrat bir ailenin ferdi olması dolayısıyla siyasete yabancı olmayan Kaplanseren'in ilk siyasi deneyimi SHP sürecine dayanıyor. Uzun yıllar gençlik kollarında görev yaptıktan sonra gençlik kolları başkanlığı ve gençlik kolları bölge sözcülüğü görevlerini üstlenen Kaplanseren CHP Gaziosmanpaşa'nın bir önceki Atama İlçe Başkanıydı.



aSes Özel- Fotoğraflar: Abdullah Tezer