Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı Ankara Şubesi İftar Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı Ankara Şubesi İftar Programı'na katıldı. İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçilerin söylemlerine ve eylemlerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek; "Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, toplumun önünde olan siyasetçinin birinci görevi hakkaniyetten, akl-ı selimden ve itidal yolundan ayrılmamaktır. Siyasetin temeli ahlaktır, doğruluktur, kamu menfaatini kişisel hırsların önüne koyabilmektir. Üzülerek söylemeliyim ki Türkiye bu konuda bir kıtlık yaşıyor. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren birçok kritik hadisede bunların örneklerini görüyoruz.

İşte en son, DEAŞ terör örgütünün Kobani bölgesine düzenlediği terör saldırısında bunu tekrar acı bir şekilde tecrübe ettik. Olayın hemen akabinde geçen yıl aynı bahaneyle 50 insanımızın hayatını kaybetmesine sebep olan bir siyasi partinin temsilcileri çıktılar ve Türkiye ile hükümeti itham ettiler. Öyle ileri gittiler ki, Türkiye'yi dünyaya attıkları tweet'lerle terörist ülke olarak ilan ettiler. Bu nasıl bir adabtır, edeptir? Yaşadığı ülkeyi terörist ülke olarak ilan edenlerin vatanseverlikle, bir Türkiye partisi olmak gibi bir iddiası olabilir mi? İşte bütün mesele burada, bunların karşısında bir olmak, beraber olmak, bunlara gereken cevabı demokrasi içinde verebilmektir.


Bunların eli kanlı Eset rejiminin resmi haber ajansında yaptığı bir habere sarılarak, saldırganların Türkiye üzerinden geçtiklerini iddia edecek kadar kendi ülkelerine yabancılaştıklarını görüyoruz. Bu asılsız haberleri gündeme taşıyarak vatandaşlarımızı birkez daha sokağa çağırdılar.

Provakasyonlarla, kirli tahriklerle şehirlerimizde, mahallelerimizde bir gerilim havası oluşturulmak isteniyor.
Yalanları dolayısıyla 78 milyondan özür dilemeleri gerekirken, pişkince devletten kendi asılsız iddialarını ispatlamasını bekliyorlar. Kardeşlerim, şunu herkesin bilmesini istiyorum; şu mübarek günlerde kan dökenlerin, kalleşçe, namertçe saldırınların, masum sivilleri hedef alanların İslam'la, dinimizle hiçbir ortak yanı yoktur ve olamaz. DEAŞ terör örgütüyle Türkiye'yi aynı parantezin içine almak açık söylüyorum namertliktir, alçaklıktır. Türkiye terörden ve terör örgütlerinden çok çekmiş bir ülkedir."