ERDOĞAN'DAN TWİTTER'E ELEŞTİRİ

10 milyon tablet bilgisayar ihalesinin hazırlandığını ifade eden Erdoğan, Twitter'ı sert eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizi bileşim teknolojsinin karşısında göstermek isteyenlere sesleniyorum, biz bilişim teknolojisinin karşısında değiliz. Bilişim teknolojisiyle ahlaksızlık yapanların karşısındayız. Biz ülkemizde ofis kurmadan, ülkemizde vergi kaçakçılığı yapan şirketlerin karşısındayız. Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek, benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak. Buna evet diyebilirmiyiz. Bu kadar da değil. Bu ülkenin başbakanına hakaret, bu ülkenin bakanlarına hakaret ve bunlarla ilgili mahkeme kararı çıkacak, bu şirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Buna evet dememiz mümkün değil. Bu milletin sırtından palazlananlara evet dememiz mümkün değil. Onları savunanlar bu ülkede bu millete bunun hesabını veremeyecekler. Bu milletin ahlak değerlerine saldırılara karşı onları savunanlar tarihe bunun hesabını veremiyecek.''

CUMHURBAŞKANI, MİLLETÇE ÜZERİNDE İTTİFAK EDECEĞİ BİR İSİM OLACAK

Cumhurbaşkanlığı için aday ismin milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacağını belirten Erdoğan, "İstiyoruz milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanı, CHP'ye ders olsun, MHP'ye bir ders olsun. MHP'ye gönül veren kardeşlerimin de, CHP'ye gönül veren kardeşlerimin de, BDP'ye gönül veren kardeşlerimin de inanıyorum milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacak" dedi. 

SEN KİM MİLLETİ BİRLEŞTİRMEK KİM?

Daha önce başörtülü kızların imam hatiplerin kapıların çevrildiğini belirten Erdoğan, "4 çocuğumun 4'ü de imam hatipten mezun oldu. 2 kızım 2 oğlum oradan mezun oldu. Biz bunun çilesini çektik. Ama bunun çilesini çekmeyenler, bunu bilir mi? Ama şimdi böyle bir dert kaldı mı? Artık başörtülü olarak üniversitesine gidebiliyor mu? Kat sayı kalktımı? Başı açık, başı örtülü, bir kavga var mı? Neydi bu zulum. Bu millete böyle ihanet olur mu? Bugün el ele, kardeşce yürüyorlar. Biz ne dedik, bir olacağız, kardeş olacağız, hepbirlikte Türkiye olacağız. Bunu dedik. Hala çıkmış CHP'nin genel müdürü bizi ayrımcılıkla suçluyor. Sen kim, milleti birleştirmek kim?  Öbürü ha keza öyle. Birisi kimlik siyasetini yaparken, öbürü kumsalların siyasetini yapıyor. MHP, siyasi Türkçülük yapıyor, BDP, siyasi Kürtçülük yapıyor. CHP'de kumsallarda dolaşıyor" diye konuştu.

BUNLARIN YAYIN ORGANLARINA SAKIN EVİNİZE SOKMAYIN

Fethullah Gülen'i de eleştiren Erdoğan, miting alanındakilere "Bunların okullarına sakin ha önümüzdeki yıl çocuklarını vermeyin. Okuyanlar varsa alın. Dershanelerine göndermeyin. Devlet olarak cumartesi ve pazar günleri ücretsiz takviye kursları düzenleyeceğiz. Bunların yayın organlarını sakın evlerinize sokmayın" dedi. 

Erdoğan, akşam ezanının okunması nedeniyle konuşmasına ara verdi. Ardından tekrar konuşmasını sürdüren Erdoğan, alandakilere rabia işareti yaptırıp, ''Tek millet, tek vatan, tek devlet' sözlerini söyletti.