Demirtaş, İngiltere'nin başkenti Londra'da Le Valley Athletics Center'da miting düzenledi. Çok sayıda Türk ve Kürt kökenli vatandaşın katıldığı mitingde konuşan Demirtaş, Türkiye'de Kenan Evren zihniyetinin yenilebileceğini kimsenin aklına bile getirmediğini ifade ederek "Ama yüreğinde özgürlük sevdası olanlar, darbenin ruhuna teslim olmayanlar her yerde direndiler. Türkiye'de yenilen faşizm oldu, darbe zihniyeti oldu" diye konuştu.

"AKP tam 12 yıldır devrimcilerin, yoksulların, emekçilerin, işçilerin, kadınların direnerek yarattığı değişim ve dönüşüm rüzgarını kendi yelkenini doldurmak için kullandı" diyen Demirtaş, sonuçta ortaya ileri demokrasi değil, ileri diktatötürlüğün çıktığını iddia etti. Ak Parti'nin önünde diz çökmeyeceklerini, o nedenle halkların bir alternatifi ve gerçek bir cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini dile getiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle bir yaşam kuracağız ki Sünni, Alevi birbirine baktığında kaygı duymayacak, birbirinden kardeş kokusu alacaklar. Öyle bir yaşam kuracağız ki, yoksullar, işsizler, işçiler, emekliler karın tokluğuna çalışmak zorunda kalmayacak ve Türk Kürt'ten nefret etmeyecek, korku duymayacak, kaygı duymayacak ve bir Ermeni sözü küfür olarak algılanmayacak. Yahudiler tehdit olarak görülmeyecek. Kadınlar sokakta katledilmesi gereken yaratıklar gibi muamele görmeyecek."

"Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli bir fırsat"
Diğer iki cumhurbaşkanı adayının da amacının "devleti eli geçirmek" olduğunu savunan Demirtaş, "Bütün ülke, devlet bana ait olsun diyorlar. Bu anlayış, düşünce cumhuriyet tarihi boyunca kim Çankaya'ya çıktıysa ya da kim hükümetin başındaysa hepsinin ortak düşüncesi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Soma'daki maden faciasına da konuşmasında değinen Demirtaş, şunları ifade etti:

"301 milyarder ölmüş olsaydı, 301 patron Soma'da ölmüş olsaydı, Başbakan 'bu işin fıtratında var' diyebilir miydi? Üç günde unutulur muydu? Neden? Çünkü devlet halkın devleti değil. Başbakan, halkın başbakanı değil. Eğer dünyanın en zengin adamının oğlu Berkin Elvan gibi öldürülseydi, Başbakan anasını yuhalatabilir miydi? Demek ki, para kimdeyse devlet onun devleti olmuş."

Çankaya'nın Kürt'ün, Türk'ün ya da Alevi'nin Çankaya'sı olamayacağını, herkesin Çankaya'sı olursa onun bir anlamı olacağını belirten Demirtaş, "İlk defa karşılarında gerçek bir halk gücünü görüyorlar" dedi.

Demirtaş cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli bir fırsat olduğunu, ezilenlerin birliği güçlendirilirse kimsenin devleti kendi malı gibi kullanamayacağını anlattı.

Herkese oy kullanma çağrısında bulunan Demirtaş, "Mutlaka oyunuzu kullanın. Oy vermeniz, Türkiye'deki cumhurbaşkanının belirlenmesinde çok kritiktir. 54 ülkede oyların yüzde 5'ini siz kullanacaksınız. Bu yüzde 5, kimin cumhurbaşkanı olacağını belirleyebilir. Bu çok kritiktir" diye konuştu.

"Kimyası bozuldu"
Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde oylar korunabilirse herkesi şaşırtan sonuçların çıkacağını kaydederek şöyle devam etti:

"Başbakan, Çankaya'yı kendisinin tapulu malı gibi görüyordu, garanti görüyordu. Karşısında rakip görmüyordu. Çünkü halk onun için rakip değildi. Ama şimdi dikkat edin halkın gücünü görmeye başladı. Bu kadar korku imparatorluğu yaratma çabasına rağmen karşısında korkmayan, yılmayan bir halk gerçeğini gördü. Kimyası bozuldu. İnşallah fiziği de bozulacak. 10 Ağustos'ta onu da yapacağız."

AK Parti'ye gönül verenlere de seslenen Demirtaş, "Başbakan, cumhurbaşkanlığı gibi bir pozisyonu kolay kolay yürütemez. Tansiyonu buna uymaz. Karşısında bizim gibi muhalefet varken, Çankaya'yı kendi malı gibi kullanamaz. Yapacağı her hatada karşısında bizi bulacak. AKP'liler Başbakanı seviyorlarsa ve gerçekten onun kıymetini biliyorlarsa bana oy verecekler" dedi.

Başbakanın Türkiye'nin yarısını sevmediğini savunan Demirtaş, "Biz de sevmiyoruz. Karşılıklı sevmiyoruz birbirimizi. Onun işi gücü kendisine oy veren yüzde 50'dir. Oyu biraz düşsün bakın onlara neler söylüyor" ifadesini kullandı.

17 Aralık sonrası yaşananlara da değinen Demirtaş, "Bunlar birbirine uzun yıllar yıkama yağlama işleri yapmadılar mı? Şimdi ne yapıyorlar? Şimdi şanzımanı dağıttılar. Ona oy verince garantide sanmayın kendinizi. Doğru kişiye oy verin, AKP'liler olarak siz de rahat edin diyorum" diye konuştu.

Kadınların cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmasının önemine de dikkati çeken Demirtaş, kadınların yüzde 50 oya sahip olduğunu ifade etti. Selahattin Demirtaş mitingdeki sözlerine, "Londra'dan Rojova'ya Kobaniye'de direnen kardeşlerimize, Filistin'de Gazze'de direnen mazlum halklara da selam göndermek istiyorum. Bütün ezilen halklar, direnenler kazanacak. Yani bizler er geç kazanacağız" diyerek son verdi.