Cumhurbaşkanı Erdoğan bugun saat 11.00′da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu’nu toplayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesiyle Türk siyasetinde yıllar sonra bir ilk yaşanacak. Erdoğan’dan önce 5 cumhurbaşkanı kabine toplantısına başkanlık ederek, Anayasa’nın kendilerine tanıdığı bu görev ve yetkiyi kullanmıştı.

Eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu’na başkanlık etti. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek 6′ncı cumhurbaşkanı olacak.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Bakanlar Kurulu’na 7 defa başkanlık ederek bu yetkiyi en çok kullanan isim oldu. Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren 4 defa Bakanlar Kurulu’na başkanlık ederek ikinci sırayı aldı. Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise Bakanlar Kurulu’nu 2′şer kez kendi başkanlıklarında topladılar.

Öte yandan Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve On birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın kendilerine verdiği Bakanlar Kurulu’na başkanlık etme yetkisini, görev süreleri boyunca kullanmadı.

Sözcü gazetesi bugünkü manşetinde Cumhurbaşkanı'nın toplayacağı bakanlar kuruluna ilginç bir yaklaşım sergiledi. Tüm bakanları onsanlı kıyafeti giydiren SÖZCÜ gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da Padişah yaptı. SÖZCÜ tüm bakanlıkların ve bakanların adlarını da Osmanlıca yazdı.  İşte SÖZCÜ gazetesinin bu günkü manşeti.