CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonda görüştü. Türkiye ve ABD'nin iki müttefik olarak bölgede ortak bir strateji izlemeye devam etmelerinin önem taşıdığının vurgulandığı görüşmede, IŞİD başta olmak üzere terörle ortak mücadele konusunun da ele alındığı kaydedildi.

 Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye ve Irak'taki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Türkiye ve ABD'nin iki müttefik olarak bölgede ortak bir strateji izlemeye devam etmelerinin önem taşıdığının vurgulandığı görüşmede, IŞİD başta olmak üzere terörle ortak mücadele konusunun da ele alındığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı New York'ta kabulü sırasında da gündeme gelmiş olan mülteci meselesine, bu akşamki telefon görüşmesinde de değinildiği öğrenildi. Biden, Kobani başta olmak üzere kaos ortamından kaçan mültecilere kucak açmasından ve yardım eli uzatmasından dolayı Türkiye'nin takdir edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yaşanan bu drama çözüm üretme açısından, Suriye'de Uçuşa Yasak Bölge ilan edilmesinin ve sınırda Suriye topraklarında bir güvenli bölge oluşturulmasının Türkiye açısından büyük önem taşıdığına dikkati çektiği kaydedildi.

Irak'ın yanı sıra Suriye'de de güvenlik ve istikrarın yeniden tesis edilmesinin önemine işaret edilen görüşmede, Türkiye ve ABD'nin önümüzdeki süreçte, tüm bu konularda, diplomatik, askeri ve istihbari istişareler başta olmak üzere her açıdan yakın temasta olmaya devam etmeleri hususunda da mutabık kalındı.