CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a, “Benim ona tavsiyem kaçak güreşme, Twitter’dan falan hakaret etme, gel Meclis kürsüsü orada. Gel Meclis kürsüsüne orada hesaplaşalım, yüreğin varsa, bilgin varsa, bunu tavsiye ediyorum” diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Genel Kurulu’nda Salı günü AKP’li Tayyar'ın, "4+4+4 okulları değil meyhaneleri vurdu, CHP'li vekiller tam kadro Meclis'te" diye Twitter’a mesaj yazdığını belirterek, "Bu ahlaksız mesajı kınıyoruz. Şamil Tayyar bu kürsüden gelip CHP Grubundan özür dileyecek" demişti.
ANKA’ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Şamil Tayyar’a dava açacak mısınız?” sorusuna, “Hukukçu arkadaşlarımız bakıyor. Daha çok yeni, bilmiyorum şimdi ne diyecek hukukçular onu bir görmem lazım. Bakalım hukukçular bir baksın” dedi. İnce, şöyle devam etti:

“Ama terbiye sınırlarını aşan bir şey bu. AKP Grup Başkanvekili de zaten bu konuda tavrını koydu. Benim ona tavsiyem kaçak güreşme öyle Twitter’dan falan hakaret etme, gel Meclis kürsüsü orada. Gel Meclis kürsüsüne orada hesaplaşalım, yüreğin varsa, bilgin varsa, bunu tavsiye ediyorum. Akşam burada yoktu, biz Genel Kurul’da çalışıyorduk acaba neredeydi bir de onu açıklasın. Twitter’dan yanıt vermem ona ben onun yüzüne yanıt veririm, gelsin kürsüye. Hukukçu arkadaşlar bakıyor. Konuşacak bir adam olarak görmüyorum kendisini, muhatap olarak da görmüyorum.”

yurt haber