CHP, Mehmet Haberal için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmayacak.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, yargılandığı Ergenekon davasında 12.5 yıl hapis cezası almıştı.

Önceki gün görülen karar duruşmasında mahkeme, kaçma şüphesinin olmadığı ve yattığı süreyi göz önüne alarak Haberal'ın tahliyesine karar vermişti.

Tahliye sonrası, CHP'den Zonguldak milletvekili olan Haberal'ın ne zaman yemin edeceği merak konusu oldu.

CHP'den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, Haberal için tatilde olan TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağırılmayacağı bildirildi.

Haberal'ın Meclis'in açıldığı ilk gün yemin etmesi bekleniyor. Yasama faaliyetlerine katılabilmesi için Haberal'ın, önce yemin etmesi gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Haberal, Zonguldak milletvekili seçilmesinin ardından ilk kez CHP Genel Merkezi'ne giderek Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Haberal, milletvekili seçilmesi ve tahliyesinin ardından Kılıçdaroğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Haberal, "Milletvekili adayı gösterildiğim zaman kendileri ile görüşememiştim. Dün çıktım, bugün de genel merkezde kendisini ziyaret ettim. Hepsi o kadar" dedi.

Haberal, bir gazetecinin, "Kılıçdaroğlu, size ne mesaj verdi " sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu'nu uzun yıllardır tanıdığını belirterek, partinin bir milletvekili olarak kendisini samimi bir şekilde bir şekilde karşıladığını ve kucakladığını söyledi. Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiğini belirten Haberal, ziyaret amaçlı olduğunu vurguladı.