CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Anamuhalefet partisinin genel müdürü” olarak seslenmesine Lüleburgaz’dan yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Sucuk fabrikasını yönetemeyen adam şimdi ülke yönetiyor. Fabrikayı batırdı, Başbakan oldu. Bir de usta diyorlar çırak bile olamaz” dedi. Kılıçdaroğlu, keçi sayısının azaldığını belirterek, “Keçi sayısı 19 milyondan 6 milyona düştü. Keçiler orman yiyor diyorlar. Asıl ormanı yiyenler kravatlı keçiler, 3. köprüye bakın” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda düzenlenen Tarım Mitingi’nde konuştu. “Çiftçinin umudu Kılıçdaroğlu” ve “Başbakan Kemal” sloganlarıyla kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, sözünü Babaeski ilçesine bağlı Taşağıl köyü muhtarı Muzaffer Çevik’e verdi. “Bu kürsü halkındır” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Üreticiye düşük fiyat

AKP’Yİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ: Bir mücadelem var bir kararlılığım var. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırma amacım var. Herkesin aşı herkesin işi olsun. Bunun için yola çıktık Lüleburgaz’a geldim adım adım Türkiye’yi geziyorum. Türkiye’nin ayçiçeği üretiminin yüzde 60’ı Trakya’da. Buranın geçim kaynağı bu. Bu yıl ayçiçeğe 2012’den daha az fiyat verdiler. Buradan Recep Bey’e sesleniyorum; gübreye, mazota, ilaca, suya, her şeye zam yaptın üreticiye diyorsun ki geçen yılın fiyatından daha az veriyorum. Kabul etmek akıl dışı. Her şeye zam yapacaksın, çiftçiye gelince ‘bir dakika’ diyeceksin. Hangi gerekçeyle üreticiye düşük fiyat veriyorsun, hangi ekonomik kurama göre düşük fiyat veriyorsun. Bunun hesabını sormak benim ve partimin görevi. Sandığa gideceğiz ve AKP’yi sandığa gömeceğiz.

BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİ:
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Türk Bayrağı geçiyor, vatandaş ayakta CHP Genel Başkanı ayakta, ayağa kalkmayan bir tek AKP’li bakanlar. Kendi bayrağına saygı duymayana siz de saygı duymayın. Mısır’da genç kız öldürüldü bizimki başladı çocuk gibi ağlamaya. Güzel kardeşim ağla da ben şimdi soruyorum. Samsun’da 2,5 aylık çocuk açlıktan öldü ağladı mı ağlamadı. En son Kenya’da bir Türk kızını 8 aylık hamile El Kaide öldürdü ağladı mı gözyaşı döktü mü? Başsağlığı bile dilemedi. Bunları iyi tanıyın. Bunların yaptığı mizansenleri iyi değerlendireceksiniz. Yaşamını yitiren her insan için üzülür dua okuruz. Herşeyi siyaset malzemesi yapıyorlar. Din iman edebiyatı buna prim vermeyin, Türkiye bunları geçsin artık.

‘Mücadeleyi bilmiyor’

MISIR’LA ÇANAKKALE’Yİ KARIŞTIRIYOR: CHP darbelere her dönem karşı çıkmış en büyük zararı görmüş bir partidir. Genel başkanı yargılanmış, arşivleri yakılmış. Biz geçmişe dönüp bunu istismar etmedik. Şimdi kalkmış dünyayı dizayn etmeye çalışıyor. Birilerinin önünde diz çöken adam dünyayı dizayn edebilir mi? Mısır’la Çanakkale’yi karıştırıyor. Atatürk’ün verdiği müdacedeyi biliyor musun sen? Çanakkale’yi nereden bileceksin. Mustafa Kemal savaş meydanlarından geldi barış için savaştı, Ecevit bizim liderimizdi Kıbrıs’a çıktı adı ‘Barış Harekâtıydı’ kimsenin burnu kanamadı.

SUCUK FABRİKASI YÖNETEMİYOR:
Bir sucuk fabrikasını yönetemeyen adam şimdi Başbakanlık koltuğunda oturuyor. Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Fabrika muhasebesi tuttuktan sonra batıran adam maalesef başbakanlık yapıyor. Bir de usta diyorlar. Ustalığı gel de Lüleburgaz çiftçisine anlat. Çiftçi sana ustalığı öğretsin. Bırak ustalığı sen çırak bile olamazsın. Seni bu çiftçi çırak olarak bile kabul etmez. Esnafı sanayiciyi batırdı işçiyi sendikasızlaştırdın bir de usta diyorlar.

GÜVENMİYOR: Bir diktatörün bu ülkeyi yönetmesine izin vermemeliyiz. Kaç çocuk yapılacak, hangi dersler seçmeli olacak, hamileler sokakta dolaşacak mı? Herşeyi beyefendi biliyor. Oturuyor Kadıköy’de vapurundan inen kadınları izliyorum diyor. Seni Başbakan olarak seçtik dikizci olarak seçmedik. Dikizci mi oldun? Bir diktatör ülkeyi yönetmeye çalışıyor. İster TOMA’nla ister biber gazınla, sopanla, plastik merminle, ordunla, polisinle gel biz mücadele edeceğiz. Geçmişinde ihanet kültürü olana sakın güvenmeyin.

Çevik Kuvvet’e uyarı


Kılıçdaroğlu, Lüleburgaz’a girişinde yoğun bir güvenlik önlemi alınarak otobüsün etrafında çember oluşturuldu. Parti otobüsünden çevik kuvvetin vatandaşla otobüs arasına girmemesi için uyarı yapıldı.