Ünsal ÇAKİN - Ferit DEMİR / İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; (Başbakan'ın belge açıklaması) "Medya özgürlüğünden korkanlar ülkeyi iyi yönetemezler. Gazete yayın yapıyor belgeler açıklıyor, Bu belgeler toplumu ilgilendiriyor mu? İlgilendiriyor. O zaman medyaya güveneceğiz, medyaya itimat edeceğiz. Medya bir belge yayınlıyorsa o belgenin doğruluğu yalanlanmadığı sürece medyaya her türlü desteği vereceğiz" "Daha önce de benzer belgeler yayınlanmıştı, neden vatan hainliği diye nitelendirmedi. Çifte standart olmaz, bir politikacıya çifte standart yakışmaz. Ya yayınlanan bütün belgelerle ilgili aynı tavrı göstereceksiniz veya sesinizi çıkarmayacaksınız" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Tunceli Sanayiciler ve Girişimciler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği yardım gecesine katıldı. Ataşehir'deki Marriot İstanbul Asia Otel'de düzenlenen gecenin ardından kamerasına açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Taraf Gazetesi'nde Mehmet Baransu imzasıyla, 2004 yılında yapılan MGK toplantısında hükümetin Gülen Cemaati'ni bitirmeye yönelik planlar yaptığına dair belgelerin yayınlanmasına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKANLAR ÜLKEYİ İYİ YÖNETEMEZLER

"Medya özgürlüğünden korkanlar ülkeyi iyi yönetemezler" diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Medyayı kısıtlarsanız halkın haber alma hakkının kısıtlamış olursunuz. Dünyanın her tarafında 4. güç olarak medya vardır. Güçler ayrılığı lkesinde medyanın yeri çok önemlidir. Medyayı seversiniz yada sevmezsiniz o ayrı birşey ama medya bütün sorularını halk adına sorar. Bütün yayınlarını halk adına yapar. İktidara yakın olan medyanın da bunu çok iyi bilmesi lazım. Gazete yayın yapıyor belgeler açıklıyor, Bu belgeler toplumu ilgilendiriyor mu? İlgilendiriyor. O zaman medyaya güveneceğiz, medyaya itimat edeceğiz. Medya bir belge yayınlıyorsa o belgenin doğruluğu yalanlanmadığı sürece medyaya her türlü desteği vereceğiz"

DAHA ÖNCE DE BENZER BELGELER YAYINLANMIŞTI, NEDEN VATAN HAİNLİĞİ DİYE NİTELENDİRMEDİ

Başbakan Erdoğan'ın "Devletin mahremini ifşa etmenin adı adı özgürlük değil düpedüz bu vatana ihanettir" sözleri sorulan Kılıçdaroğu, "Daha önce de benzer belgeler yayınlanmıştı, neden vatan hainliği diye nitelendirmedi. Çifte standart olmaz, bir politikacıya çifte standart yakışmaz. Ya yayınlanan bütün belgelerle ilgili aynı tavrı göstereceksiniz veya sesinizi çıkarmayacaksınız. İşin özü bu" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'U KAZANACAĞIZ

İstanbul Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili adayın kim olduğu sorusunu yanıtlamayan Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u kazanacağız" demekle yetindi.