Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlanan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanlığına Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız getirildi.

Ortadoğu uzmanı olan Yıldız, Mısır’la diplomatik ilişkilerin seviyesi düşürülmemiş olsaydı Kahire’ye Büyükelçi olarak atanacaktı.

TEMMUZ'DA BAŞBAKANLIK'TA

2012 yılından bu yana Başdanışmanlık görevine üstlenen Necati Bigalı’nın Prag Büyükelçisi olarak atanmasının ardından yerine atanacak isim Büyükelçi Yıldız oldu. Yıldız 1 Temmuz’da Başbakanlık’taki yeni görevine başlayacak. 1964 doğumlu olan Yıldız, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Arapça ve İngilizce bilen Yıldız, evli ve 3 çocuk babası.

KAHİRE’YE ATANACAKTI

Türkiye’nin eski Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı Şubat 2013’te büyükelçiler kararnamesi ile Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya, Saraybosna’daki büyükelçi Ahmet Yıldız da Kahire’ye atanmıştı. Mısır’da yaşanan gelişmeler neticesinde Kasım 2013’te Botsalı persona non grata (istenmeyen adam) ilan edilince Yıldız da Kahire’deki görevine gönderilmemişti. Botsalı da Paris’te Türkiye’nin UNESCO nezdindeki daimi temsilciliğine atanmıştı.