Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Devletin içinde paralel devlet" açıklamasıyla gündeme gelen tartışmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

AK Parti'nin hukukçu kurmaylarından, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan Erdoğan'a 2 bin kişilik istihbarat raporu sunulduğunu bildirdi.

Kuzu bu bilgiyi resmi Twitter hesabından paylaştı.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Kuzu, bir gazetenin manşetinden yola çıkarak bu bilgiyi verdiğini belirtti. Burhan Kuzu, tarikatlara mensup kişilerin devlet içinde olmasından rahatsızlık duymayacaklarını ama tarikatların menfaatine çalışmaları halinde buna izin verilmeyeceğini belirtti.

Kuzu şöyle konuştu:

"Bu mesele; benim söylediğim, bilgim içinde olan konu değil. Akşam gazetesinin bir manşeti... Paralel devlet var. Bu raporun Başbakan'a sunulduğu söylenmiş. Şu kesin ki devlet içinde bir yapılanma olduğu net. Biri 'Benim hakimim' diyorsa var. Savcı "İlla ben bakacağım" diyor. Bizim de kendi arkadaşlarımız arasında kimin ne olduğu belli. Fişleyecek bir şey yok. Her tarikatta devlet içerisinde olabilir. Biz rahatsızlık duymayız. Orada çöreklenip kendi menfaati doğrultusunda olursa olmaz. Yıllardır farkındayım. Özal'a danışmanlık yaptığım yıllarda da vardı" Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan Erdoğan'a 2 bin kişilik istihbarat raporu sunulduğunu açıkladı.

Burhan Kuzu sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Başbakan'a sunulan istihbarat raporunda, 42 ilde yapılacak 'Cadı avı' engellendi" demişti. Kuzu, ayrıca raporda yer alan 2 bin kişinin rütbeli emniyet mensubu, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı, basın mensubu ve işadamı olduğunu açıklamıştı