Mısır'da katledilen ve direnişin sembolü haline gelen 17 yaşındaki Esma'nın babasının yazığı mektubu dinlerken canlı yayında ağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Suriye’den teşekkür geldi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin gençlik kolu Genç Hareket’in öncülüğünde haftalardır İstanbul Fatih’teki Saraçhane Parkı’nı dolduran vatandaşlara hitap eden Şam-ı Şerif Derneği Başkanı Ahmet el Ahmet, mazlumların hakkını savunurken gözyaşı döken Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Ahmet, “Ben aynı zamanda imanına sadakatine inandığım Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gözyaşlarından dolayıda teşlekkür ediyorum. Mazlumların hakkını savunurken gözyaşlarına boğuldu. Sizin bu gayretiniz inşallah hedefine ulaşacaktır. Bu duruşunuz bu mücadelenizle dünyanın üzerindeki Müslümanlar’ın öncüsü, ilhamı olacaksınız” dedi.

“Ey Türkiye'nin soylu evlatları; size teşekkür etmek için geldim” diyen Ahmet şunları söyledi:

“Mısır ve Suriye’nin yanlarında önce Allah ve sonra siz kaldınız. Sevgili kardeşlerim; siz burada binlerle toplandıkça Sisi’nin boynunda ağır bir halka oldunuz. Mısır’daki mücadelenin diğer yarısı İstanbul’daki sizin mücadeleniz oldu. Buna hiçbir zaman engel olamazlar. Sizi müjdeliyorum Allah’a hamd olsun ki yeryüzünde cihadın kapıları açılmıştır. Mısır, Suriye ve diğer cihat alanları Filistin Mescid-i Aksa. İnanın Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağız.

ŞEHİT KIZIN HİKAYESİ

Buraya Esed’in yaptıklarını insanlığa ve size göstermek için geldik. Esed bu zulmü yalnız başına yapmıyor. Arkasında Lübnan Hizbullah’ı var. Onun ortakları Lübnan Hizbullahı’dır. Geçenlerde Lübnan’da olan patlama yüzünden Hizbullah çocuklarımız erkeklerimizi insanlarımız öldürdü. Size şehit olmuş kız çocuğundan bahsedeceğim. Baba eliyle çocuğu gösteriyordu kameralara. ŞehiT olan kız çocuğu kendisine verilen yemeği kabul etmeyip ben kendi hakkımı bugün yedim kardeşim yesin diyor ve o kız çocuğu o gün aç bir şekilde şehit oluyor.

Bugünden sonra birdaha hiçkimseye seslenmeyeceğim. Ne AB ne Amerika ne de dünya halklarına… Yalnızca Allah’a sesleneceğiz. Allahım sen bize yardım et diyeceğiz.”

TAHİR GÜL: “ŞEHİTLERİN KANLARI, DÜNYA MÜSLÜMANLARININ DUALARIYLA ZAFERE ULAŞACAKSINIZ”

10 binden fazla vatandaşın katıldığı geceye 1990’lı yılların gençlik hareketinin önde gelen liderlerinden Tahir Gül’ün de iştirak etmesi coşkuyla karşılandı. Tekbir sesleri arasında Rabia işaretini yaparak kürsüye gelen Tahir Gül, bedel ödemeye hemen hazır olanlarla direnişin her zaman devam edeceği mesajını verdi.

Dün olduğu gibi bugün de zulme direneceklerini belirten Gül, Mısır’da devrimin yakın olduğunu söyledi.

Gül, sık sık sloganlar ve tekbirlerle kesilen konuşmasında şöyle dedi:

“Bu topraklarda direnenler kazanacak. Müslümanlar zulme boyun eğemez. Dostlar hak davamızı dünya üzerinde sürdüreceğiz. Birçok kardeşimizle birlikte yola çıktık, kimileri Allah için canını verdi. Ölüm varsa bu niçin Allah için olmasın dedi. İşbirlikçiler kendilerine yakışanı yapıyor onlara bu yakışır. Ey zalimler biz sizi çok iyi tanıyoruz. Afganistan’dan, Filistin’den Suriye’den, Mısır’dan dünya coğrafyasında yaptıklarınızla tanıyoruz. Biz buradayız, dimdik. Saraçhane’deyiz. Kardeşler Mısır İslam devrimi yakındır. Devrim başlamıştır emin olun. Mısırlı Müslümanlar Allah sizi zaferlere çıkaracak emin olun. Şehitlerin kanlarıyla, dünya Müslümanları’nın dualarıyla zafere ulaşacaksınız. Zalimlerin zulmü karşısında susmayacağız. Gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Saccedelerimizi ıslatacağız ama kafire bunu göstermeyeceğiz. Beşeri sistemlerden yana değil zulme uğrayanların, mustazafların yanında olacağız. Bedel ödemede öncü olacağız.

Dostlar; Müslümanlar’ın acısını yüreğimizde taşıdık, taşıyoruz. Ama unutmayın Türkiye’de de biz az zulüm görmedik. Buralara gelinceye kadar az zulüm görmedik. Kazandıklarımızı geri vermemek için direneceğiz, özgürleşeceğiz.

Dünya İslam hareketinin bir parçası olduğumuzu unutmayacağız. Ümmet olduğumuzu unutmayacağız. Yaşadığımız bu toplumda davetçi olacağız. İmtihan sadece Mısır’da, Suriye’de değil Türkiye’de de var, hazır olacağız. Zulme karşı omuz omuza direnişe devam ediyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde Müslümanlar ayakta, direnişe destek veriyor. Birleştirici olacağız. Zalime karşı izzetli olacağız. Müslümanlar’a karşı birleştirici olacağız. Kişiliğimizi hayat ve mücadele alanında diri tutacağız. Değerlerimize ve ilkelerimize sahip çıkacağız ve yıpratmayacağız.

Dostlar; kardeşlik bedel ister. Bedel ödemeye hazır olanlar burada. Bedel ödemek isteyenleri hazırlayacağız. Arı diri hazır olacağız. İmtihan her zaman bize de vurabilir. Zaferi Allah’tan bekleyeceğiz. Dostlar; Türkiye’de bu organizasyonu yapan Genç Hareket güzel bir örnek olmuştur. Allah emanet olun.”

NÖBETE, DİRENİŞE İŞÇİ DESTEĞİ


Saraçhane’deki nöbete işçi kesiminden de destek geldi. Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, yaptığı konuşmada Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Enerji İş Sendikası’na Mısır ve Suriye için neden meydanlara inildiğinin sorulduğunu belirten Altunsoy, meydanlara inmenin insanlığın gereği olduğunu söyledi. Altunsoy, “Susmak sessiz kalmak bize yakışmaz tarihi mirasımız gereği haykırmak durumundayız. Musalar ayağa kalmadan firavunlar diz çökmez. Biz sendika olarak insanlığımız göstermek ve zulme telin için sizlerle beraber olmaya geldik. Kıymetli dostlar bir sendika başkanı işçi, emekçi olarak değil 4 yaşındaki Akifin babası olarak vicdanı sızlayan bir baba olarak buradayım. Milyonluk üyelerine güçlerine rağmen gıkını çıkarmayanları siz çok iyi biliyorsunuz. Gevşemeyin mahsun olmayın eğer inanıyorsanız üstün olacak sizlersiniz” diye konuştu.

30 AĞUSTOS’TA 1 MİLYON KİŞİ YÜRÜYECEK

Mısır’daki kanlı olayları yerinde takip eden Anadolu Ajansı Kahire Temsilcisi Kemal Firik ise yaşadıklarını anlattı. Mısır halkının katliamlara rağmen darbeye karşı direnişten yılmadığını belirten Firik, 30 Ağustos’ta 1 milyon kişinin katılması beklenen gösterinin darbecilerin sonunu getirebileceğini ifade etti.

Gecede ayrıca, Genç Hareket Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Irız, Van Mısır Gönüllüleri Temsilcisi Şükrü Çakıl, İnsan ve Medeniyet Hareketi İstanbul/Anadolu Yakası Yönetim Kurulu Başkanı Refik Koç birer konuşma yaptı.

KALDIRIMDAN GEÇENLER DE AMİN DEDİ

Yüksek katılım nedeniyle Saraçhane bölgesinde izdiham yaşandı. Kalabalık parka sığmayınca Fatih sokaklarına taştı. Namaz ve toplu dua sırasında gözyaşları sel oldu. Kaldırımdan geçen yayalar ve trafikteki araçların sürücüleri de yapılan duaya iştirak edip ‘amin’ dedi.