Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Samsun'da yaptığı konuşmada "Yürütmenin mensubu eve baskın yapacak, bir de yemek ısmarlayacak. Bu nasıl iş, gereği neyse yaparız" dedi. Erdoğan'ı kızdıran olayın fotoğraf ve görüntüleri ortaya çıktı. Sosyal medyaya düşen görüntülerde baskın yapan polislerin, ellerinde tesbihlerle bacak bacak üstüne atıp oturdukları hatta siparişi verip lahmacun yedikleri belirlendi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde dün akşam yemekte bir araya geldiği milletvekillerine yaptığı konuşmada, bugün başlayacak Karadeniz gezisinde “hükümete yönelik operasyon” dediği bu soruşturmanın arkasındakilerle piyonlarını tek tek açıklayacağını söylemişti.

İşte Başbakan'ın Samsun'da yaptığı konuşmanın satırbaşları:

Samsun’u en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şu an sizin bu davranışınız milletin bir yürüyüşünün en anlamlı buluşmasıdır. Hiç endişeniz olmasın dik duruyoruz, dik duracağız. Samsun kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktasıdır. Sizin bugünkü duruşunuz 30 Mart içinde bir cevaptır. Siz bizleri hiç mahcup etmediniz, inşallah biz de sizlere mahcup olmayacağız.

"YEREL TAŞERONLARI OLAN BİR OPERASYON"


Son günlerde olan bu olay uluslararası boyutları olan, yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal bir boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. 11 yıl önce göreve geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Bugün 800 milyar doları aşar hale geldi. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede milli geliri artırabilir misiniz?

"CHP DEMEK KİRLİLİK DEMEKTİR"


Ünye’de detayları anlatacağım. Biz 11 yılda 17 bin km bölünmüş yol ilave ettik. Ana muhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor. Çete arıyorsan kendine bak. Rahşan Affı ile kurtuldun be. Bunların mazisi karanlık mazisi. Bu ülkeye bunlar zarardan başka ne yaptılar? CHP demek kirlilik demektir, karanlık demektir. Bu ülkede fikir, düşünce özgürlüğü CHP iktidarlığı döneminde büyük darbeleri yemiştir. Bu genel müdür karanlık geçmişini aydınlatacak. Daha çok beklersin. Çamur atmakla bir yere varamazsın. Biz Ak Partiyiz bunu böyle kabul edeceksin. Seni kabul etmende önemli değil. 30 Mart’ta halkımız karar verecek.

"GEREKLİ OLANI YAPARIZ"

Biz bu konularda rahatız. Tek derdimiz hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesidir. Güdümlü hareket ettikleri zaman, o zaman siyasiler olarak yargı, yürütme neden var bu ülkede. Hepsi anayasaya göre çalışıyorlarsa sorun yok. Ama aykırı işlem yapıyorlarsa biz de gerekli olan yaparız.

"EVDE YEMEK ISMARLAYACAK..."


Yasalar aykırı emir veremez. Eğer siz kalkıp bu insanlara bu baskıları yapıp yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız üzerimize düşeni yapacağız. Şu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline tespihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iş. Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceğiz. Gereğini neyse bunu yaparız. Ak Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede.

"SİZLERİ ÜLKEMİZDE TUTMA MECBURİYETİNDE DEĞİLİZ"

Batılı bunu gördüğü için attığımız adımlar nedeniyle sesiz devrim demiştir. Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlar sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız.

Sizden bir şey istiyorum: Bütçeyi gördünüz değil mi? Her türlü hakareti yapan muhalefet kaç kişiyle bu bütçeye hayır dedi. 117 kişiyle…Bunlar toplam 212 kişi. 318 oyla bütçesine sahip çıktı. Siz muhalefet olarak TBMM’de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız.

Sizin eğer parlamentoda onurlu bir mücadeleniz varsa o koltukta yerinizi olacaksınız. Ben Başbakan’ım ben olmadığım zaman benim oyumu kullanacak olan var. CHP genel müdürü sen gelemediğin zaman senin yerine orada kimse yok. Muhalefet bitmiş bitmiş tükenmiş. Bunlar anca hakaret bol bol hakaret ederler. Bak ne dedim CHP genel başkanının adını ağzıma almayacağım dedim almıyorum. Adını ağzıma almayacağım. Bugün yine hakaret etti, o da yargıda. Kayseri belediye başkanımız genel müdürden aldığı tazminatlarla bol bol sucuk dağıtıyor. Onlar hakaret etmeye devam etsin.