HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda CHP'li ve AKP'li vekiller birbirine girdi. iPad'ler, tekme ve yumruklar havada uçuştu!

HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda kavga çıktı. CHP'li ve AKP'li vekiller birbirine girdi. Kavga öyle bir hale geldi ki yumruklar tekmeler havalarda uçuştu. Hatta bazı vekillerin kafasına iPad geldiği söyleniyor.

'KAFAMIZA iPAD'LER GELİYOR'


Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun üzerine, "Provokatör, milletin kürsüsüne gidemezsin" diye yürüyen AK Partili vekillerle Eminağaoğlu ve CHP'li vekiller arasında itiş kakış yaşanırken, AK Partili Zeyid Aslan Eminağaoğlu'na tekme atmaya çalıştı.Eminağaoğlu, 'Hayatımın ilk dayağını yedim' diye açıklama yaptı. Bazı AKP'li milletvekillerinin Ipad'lerini CHP'liler attığı öğrenildi, komisyona ara verildi.CHP'li Müslim Sarı kavgayı Twitter'da "Kafamıza iPad'ler fırlatıyorlar" diyerek duyurdu!

AKP'LİLER ANAYASAYA AYKIRILIĞI REDDETTİ


Adalet Komisyonu'nda AK Partili üyelerin oylarıyla HSYK teklifinin anayasaya aykırılık iddiası reddedildi.
Komisyon başkanı Ahmet İyimaya'nın apar topar konuyu oylamaya sunup AK Partililerin oylarıyla anayasaya aykırılık iddialarının rededilmesi üzerine salonda tansiyon yeniden yükseldi.CHP'liler kürsüye yönelince AK Partililer de aynı hamle geldi. İki grubun arasında yeniden kavga çıkmasını araya giren TBMM idare amirleri Salim Uslu ve Malik Özdemir önledi. Divan önünde tartışma sürerken İyimaya toplantıya ara verip salondan ayrıldı. CHP'liler AK Partililer'e "İşiniz gücünüz yalan dolan" diyerek bağırdı.

ADALAT BAKANI UZLAŞMA ÇAĞRISI YAPTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’de yargının hep tartışıldığını belirterek şu sözleri kaydetti:
 
Gerçekten bir hukuk devletinin olduğu bir Türkiye’ye geçelim istiyoruz. Örneğin siyasal bir gündem ile ilgili HSYK bir açıklama yaptığı zaman Yargıtay, Danıştay daha şiddetli açıklama yapma rekabeti içindeydi. Türkiye bundan bunalmıştı. Biz yargıçların, savcıların bağımsızlığını ve tarafsızlığını temin etmemiz lazım. Yargıç dosyaya karşı tarafsız ve bağımsız olacak. Siyasi ideolojik kendi algılarına karşı da bağımsız olacak. Hem HSYK hem de Yargıtay’a karşı bağımsız olacak. Biz bunun böyle olması gerektiğine inandık.  Biz böylesi bir yapı olmasın istedik. Herhangi bir partinin, düşüncenin, grubun arka bahçesi olmayan bir yapı olsun.  Bugün geldiğimiz noktada bir yanlış düzeltilip başka yanlış devam ediyorsa, biz bu yanlışa göz yumalım dersek sorumluluğumuzu yerine getirmemiş oluruz. Tarafsız, yargısız bir yapıyı hep beraber ikame edelim. Siyasi partilerimiz bir anlayış birliği göstererek Anayasa’da değişiklik yapma konusunda uzlaşırlarsa bundan mutlu oluruz. 
 
GÜZEL BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYALIM  
 
Dün bazı arkadaşlar bu teklifin çekilmesi halinde bunun mümkün olacağını söylediler. Siyasi partiler grupları bir araya gelirler, mutabık kalınan bir metin ortaya çıkarıp Türkiye kamuoyuna deklare ettiklerinde elbette bu teklif durabilir, onun üzerinden gidilir ve Türkiye’nin arzu ettiği konsensüs ile bu tartışılan noktadan daha ideal ve ülkemiz için yararlı bir noktaya hep beraber gidebiliriz. Gelin beraber bu konuda birlikte bir güzel çalışmayı ortaya koyalım. HSYK’nın görevleri Anayasa’da tahdidi olarak sayılmıştır. HSYK kanununa baktığınızda pek çok görevin HSYK’ya verildiğini görüyoruz. Meclise verilmemiş bir güç kanunla HSYK’ya verilmiş.