Ak Parti’nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara’da yapılacak. Genel başkan ve başbakan sıfatıyla partililerin karşısına son kez çıkacak olan Erdoğan, “Yeni Türkiye” mesajlarıyla veda konuşması yapacak. Tek adayla yapılacak kongrede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Ak Parti’nin ikinci genel başkanı seçilecek. Kongrenin ana sloganı, “Hep Birlikte Yeni Türkiye” olacak.

Cemaatle mücadele isteyecek

Ak Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi bugün Ankara Arena’da yapılacak. Erdoğan’ın partililerin karşısına son kez çıkacağı kongrede özellikle Davutoğlu’na destek isteyeceği belirtildi. Yeni Türkiye’nin nasıl olacağına yönelik partililere mesajlar verecek olan Erdoğan, partililerden de ilk günkü gibi çalışmaya devam etmelerini isteyecek.

Özellikle kongre sonrası birlik ve beraberliğe dikkat edilmesini isteyecek olan Erdoğan, ana mesajlarında da cemaatle mücadele, yeni Anayasa ve çözüm süreci konularına vurgu yapacak. Erdoğan’ın veda konuşması yapacağı kongrenin ana sloganı da, “Hep Birlikte Yeni Türkiye” olacak. Genel başkan seçilecek Davutoğlu’nun da yeni döneme ilişkin teşkilatlarına ve partililere birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar vermesi bekleniyor. Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise kongre aynı gündemle 28 Ağustos’ta aynı saatte ve salonda tekrar toplanacak.
67 ülkeden konukların olacağı kongreyi izlemek için bin gazeteci, Ak Parti’ye akreditasyon yaptırdı. Kongrenin gerçekleştirileceği binanın dış cephesine, “Hep Birlikte Yeni Türkiye” yazılı pankart asıldı. Davutoğlu’nun genel başkan seçilmesiyle birlikte de başta genel merkez olmak üzere birçok yere büyük Davutoğlu posterleri asılacak.