MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden istifa ederek milletvekili adayı olacağı siyasi kulislerde ve gündemde bomba etkisi yarattı. Hakan Fidan'ın adaylğı özellikle Ak Parti'de farklı seslerin yükselmesine neden oldu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programında, Hakan Fidan'la ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Hakan Fidan'ın istifa haberlerinin geldiği saatlerde konuşan Arınç, Fidan'ın istifasını doğru bulmadığını. yaptığı görevin milletveklillerinden daha önemli ve etkin olduğunu söyledi.

CNN Türk programına katılan Bülent Arınç, "Hakan Fidan'ın istifa edecek mi?" sorusuna "Yaptığı görev bence daha önemli" dedi.

Arınç, "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm" dedi.

ÇELİK: BİRİMİ SİYASETE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (BESOB) bağlı oda başkanları ve Kapalı Çarşı'daki "Alt Çarşı"daki esnafı ziyaret eden Çelik, gazetecilerin Fidan'ın istifasına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Çelik, Fidan'ın son derece önemli görevler yaptığını, daha önce kendisinin devlet bakanlığı döneminde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından (TİKA) sorumlu olduğunu hatırlatarak, TİKA'yı kamuoyunun pek bilmediğini ancak yurt dışındaki soydaşlar ve Türk vatandaşları ile dost ve kardeş ülkelerin bu kurumun ne olduğunu çok iyi bildiğini ifade etti.

ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERİ OLDU

TİKA'nın, Türkiye'de ve dünyada harika hizmetler gerçekleştirdiğini, bir dönem hizmet ettiği için kendisini de bahtiyar addettiğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Mesela hiç unutamadığım Darfur, Sudan Darfur. Ayakkabı nedir görmeyen insanların olduğu bölgeye hastane yaptık, 12 bin metrekare bir hastane ve o insanlara, orada yalın ayak gezen insanlara Türkiye Cumhuriyeti, sağlık fiziki merkezini hatta sağlık ekipmanlarını oraya taşıyarak insanlık adına, bir beklenti var mı, bir beklenti yok, sırf insan oldukları için o insanlara insanca yaşama koşullarından bir imkanı sundu Türkiye. Bunun gibi çok hizmetler yapmıştır. Bu TİKA'nın organizasyonunda Hakan Fidan Bey'in çok önemli hizmetleri oldu. Daha sonra Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak önemli görevler yaptı. Devleti bilen, tanıyan bir arkadaşımız. Uluslararası ilişkilerde son derece başarılı bir arkadaşımız. MİT Müsteşarlığına geldi, badireli, sıkıntılı dönemlerde görev yaptı. Şimdi de siyasete giriyorsa bu birikimin siyasete katkı sağlayacağı inancındayım. Hayırlı olmasını temenni ediyorum."