AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili, "Dünyanın her neresinde ve köşesinde olursa olsun, sandıktan çıkan halkın hür iradesini, milletin namusu olarak taşımak durumundayız" dedi.

Soylu, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı'nca, Paşa Köşkü'nde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve partililerle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Soylu, siyasetin sadece eserler üretmek olmadığını vurguladı.

Suriye'de ayda 5 bin kişinin katledildiğini ifade eden Soylu, Suriye ve Şam'ın, 100, 120 yıl önce Osmanlı'nın en gözde yeri olduğunu söyledi.

Şam'ın insanlık dışı bir katliamla karşı karşıya kaldığını anlatan Soylu, "Biz güçlü, kuvvetli olmalıyız. Biz, bağımsız, özgür, demokrat bir Türkiye'yi oluşturmalıyız. Bunu bugün çok daha iyi anlıyoruz. Ne kadar güçlü olursak, sesimizi ve sözümüzü her yere ne kadar daha fazla etki ettirebilirsek rahat ederiz" diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin ayağının yere sağlam bastığını vurgulayan Soylu, Mısır'daki darbeye sessiz kalamayacaklarını kaydetti.

Soylu, "Biz de Mısırız. O büyük medeniyetle birlikte yıllardan beri, İstanbul'da bile, onlarca eserini her an görebildiğimiz bir anlaşıyın içerisindeyiz. Sırtımızı mı dönelim? Dünyanın her neresinde ve köşesinde olursa olsun, sandıktan çıkan halkın hür iradesini, milletin namusu olarak taşımak durumundayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki her bir ferdin gücüne ihtiyaçları olduğunu dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Mevlana'yı Konya'da ziyaret etmişsiniz. Çin, Japon, Koreli, Alman da geliyor. Neyinize yarar sevgili dostlar. Onun ortaya koyduğu zihniyeti, anlayışı Selahattin Eyyübi'yi, İbni Sina'yi, İbni Haldun'u, Farabi'yi, Cebir'i, Mimar Sinan'ı, Şeb-i Arus'u Washington'da, New Yokt'ta, Londra'da, Paris'te bir şekilde paylaştırmazsak bize zenginlik niye lazım? Bize para, pul niye lazım? Mevlana'yı, Şeb-i Arus'u Kahire'de, Tahran'da, Bağdat'ta, Hz Muhammed ile Yunus'u Medine'de yanak yanağa getiremedikten sonra büyük ve güçlü, modern Türkiye neye yarar?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, birilerinin Türkiye'yi eski günlere döndürmek istediğini ve yapılanlardan rahatsız olduğunu ifade ederek, sorumluluklarının dünden daha fazla olduğunu belirterek, Türkiye'nin 3 önemli seçime doğru gittiğini anlattı.