CHP'yi Şam rejimi ve Mısır'daki geçici yönetimi desteklemekle suçlayan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarını ise, "Tencere-tavacı yetiştirmeyeceğiz. İnançlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz, tinerci bir nesil değil" sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"CHP'nin genel başkanı sen misin barıştan yana olan? Reyhanlı'da 53 kardeşimiz şehit edildi, ağzını açıp da bir kelam edemedin. Neden çünkü o katliamı gerçekleştirenlerin rehberleriyle senin milletvekilleirn beraberdi.

CHP hiçbir zaman barışın yanında olmadı, zulmün yanında oldu, hep zulm etti. Tek partili döneme bakın hep o zulmü görürsünüz. Biz Suriye'deki kardeşlerimizin yanındayız. Biz Mısır'da demokrasi isteyen kardeşlerimizin yanındayız. Biz darbelerin karşısındayız. Bakın aynı CHP şimdi de darbecilere adamlarını gönderdi.

Pazartesi günü Suriye helikopteri sınırlarımızı ihlal ettiği için uçaklarımız tarfından vuruldu. Uyarılarımıza rağmen sınırlarımızı ihlal eden helikoptere uçaklarımız gereği neyse onu yaptı. Suriye rejimi bu konuda bizim haklılığımızı teyit ederken, anamuhalefetin başkanı Suriye adına konuştu.

CHP lideri, uçağımız düştüğünde de helikopteri düşürdüğümüzde de kendi ülkesini itham etti. Suriye'de 2.5 sene içinde 110 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bunların içinde çocuklar ve bebekler de var. 7 milyon insan göçmen durumunda. 500 bini bizim ülkemizde, şu ana kadar 2.5 milyar dolar harcama yaptık, yapacağız. Çünkü biz mazlumun yanındayız.

Anamuhalefet partisinin genel başkanı bu katliamlar karşısında bir kere açıklama yapmadı. Katil rejimin sırtını sıvazlamak için açıklamalar yaptı. Helikopter düşürülünce 'hükümet gaz alıyor' dedi. Bizim sınırlarımızı ihlal etmiş ne yapacaktık. 'Hoş geldin' mi diyecektik?

Çanakkale savaşında Şam'dan gelen kardeşlerimiz vardı. Afganistan'dan kolundaki bileziği gönderen kadınlar vardı. Şu anda Çanakkale'de koyun koyuna yatıyorlar. Bunlara sorsak Çanakkale'ye gidip kabir ziyareti yapmamıştır. Ama bizim hamdolsun, iktidarımız bakıyorsunuz bir dönem geliyor, Çanakkale'de geçliğimize bak burada dedelerimiz var diyor. Alıyor Sarıkamış'a götürüyor. 'Bak burada bizim dedelerimiz var' diyor.

Bu ruhu vereceğiz ki gençliğimize geleceğimiz farklı olsun. Çünkü biz tencere tavacı yetiştirmeyeceğiz. Biz elinde molotofkokteylleriyle dolaşan gençlik yetiştirmek istemiyoruz. Elinde bilgisayarıyla yarınların güçlü nesillerini yetiştirmek istiyoruz. İnançlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz, tinerci bir nesil değil." 

"Alevi kardeşlerimizin hissiyatı istismar edilerek çok çirkin tahrikler yapılmak isteniyor. CHP'nin bazı milletvekilleri ve Genel Başkanı Alevi vatandaşlarımızı tahrik etmek için bayat bir senaryoyu hayata geçirmek istiyor. Malatyalı kardeşlerimin dikkatli olmasını istiyorum. Bu milletvekilleri ateşle oynuyor. Terör örgütüyle iç içeler.

Reyhanlı saldırısını yapanlarla CHP'yi Suriye'ye götürenlerin aynı kişiler olduğunu belgelerle ispatladık.

ROKETATARLI SALDIRI

Polis evine roketatarlı saldırı gerçekleşti. AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı düzenleyen aynı eli kanlı örgüt ve kişi polisevine de saldırdı. Taksim'de CHP ile bu örgüt kol kola eylem yaptı. ODTÜ'de eylem yaptılar. CHP milletvekilleri hassasiyetleri kaşımaya devam ediyor. Bu kanlı örgütlerle el ele kol kola geziyorlar. Milletvekili sıfatını unutup eline taş alacak kadar gözünü kan bürüyenler var. Milletvekili eline taş alır mı? Polise atar mı?

CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP'nin Genel Başkanı barışın ne olduğunu biliyorsa bunu gitsin yakın arkadaşı Esed'e anlatsın. CHP'nin Genel Başkanı barış kavramını birdenbire hatırladı. Suriye'de 100 bin kişi ölürken CHP'nin Genel Başkanı barışı ağzına almıyordu, tam tersine Esad'la fotoğraf çektirip geldiler. Reyhanlı katilini kendine rehber edinenlerden barış havarisi olmaz.

CHP Genel Başkanı'na Dersim'i hatırlattığımızda kendisi bize şunu söyledi: 'Bırak tarihi, bugüne gel.' Şimdi kendisi Haçlı seferlerinden bugüne gelemez oldu. Çanakkale'de bize saldıran Haçlı zihniyet değil miydi? Bunlar ne dediklerinin ne yaptıklarının farkında değiller ya.

SINIRDA DÜŞÜRÜLEN HELİKOPTER
Kimse bize çirkin benzetmeler yapmasın. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Kimsenin endişesi olmasın, biz bu oyunu bozuyoruz.

Dün akşam olan olayda da sağolsunlar hemen buldular, neticesinde bir tanesini -ki o bizim partimize de saldırandı- onu öldürdüler, diğeri ağır yaralı olarak Gazi'de yatıyor. Bu tür şeylere tevessül edenler karşılığını alacak. Eğer almıyorsa bu bir aczin ifadesidir.

Helikopter düşürüldü, CHP Genel Başkanı 'Başbakan gaz alıyor' diyor. Bu ifade kullanılır mı ya? Bizim sınırlarımızı sen 2 km geçecekesin, uyarılara rağmen ihlali devam ettireceksin. Eee? Türkiye'nin Fantom'ları da seni turist gibi izleyecek. Sen o şansı kaybettin, 110 bin insanı katlettin. O insanlar bizim kardeşimiz."