Başbakan, medya ile görüşmesi öncesinde Arınç’la telefon teması olup olmadığı sorusuna “Hayır. Görüşmedim. Niye görüşeyim” yanıtını verdi. Polonya gezisinde Başbakan Erdoğan’a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

BİR SIKINTI VARSA ARAMIZDA GÖRÜŞÜRÜZ

“Yurt dışı seyahatindeyiz. Ülkenin bu ülkelerle yaptığı görüşmelerden nasıl bir fayda sağlayacağını konuşmalıyız. Benim basından beklentim budur. Benim bir arkadaşım veya hükümet sözcüm bir şey söylemiş, bu konuyu görüşeceğim mahal burası değil, sizler değilsiniz. Kendi aramızda görüşürüz. Bir sıkıntı varsa aramızda görüşürüz. Partinin genel başkanı ve hükümetin başbakanı benim. Varsa herhangi bir sıkıntı kendi aramızda görüşürüz. Gereğini, gerektiği yerde ben yaparım. TV ile medya aracılığı ile yapmam, MYK’da, Bakanlar Kurulu’nda görüşürüz.”

Başbakan, medya ile görüşmesi öncesinde Arınç’la telefon teması olup olmadığı sorusuna da “Hayır. Görüşmedim. Niye görüşeyim” yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan’a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

KONUYU NEREYE GETİRDİLER

Öğrenci evleri tartışması sürüyor bir açıklamanız olacak mı?

Ben açıklanacak her şeyi söyledim. Bu tür konular bir ya da iki defa konuşulur. Sürekli aynı şeyleri söylemenin anlamı yok. Açıklamalarımı farklı yerlere çekmenin de bir anlamı yok. Konuyu fuhuşa, zinaya, evlere paldır küldür girmeye kadar getirdiler... Ailelerin şikâyetleri üzerine bir açıklama yaptık, konuyu nerelere getirdiler.

Suriye’ye dönük silah sevkiyatı hakkında yeni bilgi var mı?

Roket mermilerinin kalıplarını Konya ve Adana’daki fabrikalara Suriyeli gruplar getirmiş. Paralarını da vermişler. Aslında o fabrikalar tarım aletleri üreticileri. Aslında o TIR’ın yakalanması Türkiye Cumhuriyeti’nin hassasiyetini gösterir. Türkiye’nin silah üreten resmi veya yarı-resmi silah üreticileri belli. Özeller de... Bunların satışları tamamen kayıt altında. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti hiçbir terör örgütünün arkasında değildir. Türkiye güçleniyor. İçeride, dışarıda engellemeye çalışan güçler var. Sermaye, medya ve arkasında olan ülkeler var. Türkiye’yi terör örgütleriyle bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. O silahların menşeilerine bakarlarsa kendi ülkelerine ait çıkar.

Yerel seçim adaylarınız belli oldu mu?

Bu pazar 14 büyük şehrin temayül yoklamalarını alacağız. 30 büyük
şehir bitmiş olacak. Kalan 51 ilin yoklaması da haftaya gelecek. Mutmain (tatmin) olduğumuz, kanaatimiz kesinleşen illerin adaylarını art arda açıklamaya başlarız.