'O kıyamete kadar belediye başkanı kalmayacak'
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirirken, ODTÜ tartışamalarıyla ilgili olarak da 'ODTÜ'de bizimdir Ankara Büyükşehir Belediyesi de. ODTÜ ormanları kamu malıdır. Kurumlar baki şahıslar fanidir. Gökçek kıyamete kadar büyükşehir başkanı olarak kalmayacak' dedi.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satır başları:


"Sayın Bahçeli benim 'Türkçeyi 7 yaşında öğrendim' dememi eleştirmiş. Ben 7 yaşında Türkçe öğrendiğimi söylüyorsam bir Türkiye gerçeğini söylüyorum. Ben merhum Zeki Müren kadar ince Türkçe konuşan biri değilim. Benim için akordu bozuk ve kapı gıcırtılı konuşan demiş. Benim aksanımda doğu tesiri Sayın Bahçeli’de de güney tesiri var.

Ben Sayın Bahçeli’nin bugüne kadar ekonomi dediğini duymadım. Hep ‘ekönömi’ der. Ben bir enstrüman filan değiliz bana kimse akort yapamaz. Benim Kürtçe isim alıp almayacağımı söylemiş. Benim adım Hüseyin. Sayın Devlet Bahçeli’nin adı Devlet Arapça, Bahçe ise Farsçadır. Kendisi 'li' ekini almış o da hayırlı olsun… Ben 7 yaşında öğrendiğim Türkçe’yi de babamın ninemle konuştuğu Arapçayı da çok saygıdeğer buluyorum.

Benim doktora tezim alanında en önemli isimler tarafından üstün başarı derecesiyle kabul edildi. En saygın yayın kuruluşlarından İletişim Yayınları da 800 sayfalık tezimin bir kelimesine bile dokunmadan yayınladı. Gidin Sayın Bahçeli’nin tezini araştırın sorun doktorayı geçtim, “bu tez bir yüksek lisans tezi olur mu?” diye.

BDP’li yöneticiler Abdullah Öcalan’ın televizyon seyrettiğini öğrendikleri andan itibaren türlü türlü romantik sözlerle ona bağlılıklarını anlatmaya çalışıyorlar.

KABİNE REVİZYONU İDDİALARI

Ben, Sayın Başbakan’dan edindiğim izlenime göre, çok kapsamlı bir kabine revizyonu olacağı kanaatinde değilim. Ama son kararı tabi Sayın Başbakan verecektir.

ODTÜ TARTIŞMASI

ODTÜ’de bizimdir Ankara Büyükşehir Belediyesi de bizimdir. ODTÜ arazileri ne Sayın Melih Gökçek’e ne de ODTÜ öğrencilerine aittir. Kamunun malıdır. Kurumlar baki şahıslar fanidir. ODTÜ ormanları kamunun malıdır. Başbakanlığın kendi binası kamunun malıdır.

‘GÖKÇEK KIYAMETE KADAR BELEDİYE BAŞKANI KALMAYACAK’


Daha 1994’te Murat Karayılan… Pardon Murat Karayalçın zamanında yapılmış bir imar planından bahsediyoruz. ODTÜ bu millete aittir. Melih Gökçek kıyamete kadar büyükşehir belediye başkanı olarak kalmayacak. Trafik sıkışıklığında belediye başkanına patlayacaksınız.

“HAYRETLER İÇİNDE KALDIM”

ODTÜ 25 bin kişilik bir camiadır. Bu gürültüyü yapanlar bunun 25’te biridir. Oradaki gençlerin bir şeylere karşı çıkma isteğine de saygı duyuyorum. Mahkeme ne karar verirse bu Melih Gökçek’i de bağlar. ODTÜ’de ormanlar da Eymür Gölü de halkın malıdır. Sayın Rektörün açıklaması var hayretler içinde kaldım… ‘Elimizden başka yerleri de alacaklar’ diyor. Eymür Gölü’ne ODTÜ çalışanları giriyor veya para veriliyor. Ankaralılar oraya girse ne olacak?”