AKP'lilerin yerel seçim öncesi okuyacağı kitap ve izleyeceği filmlerin listesi dağıtıldı. Akşam Gazetesi'nin haberine göre yerel seçimlere hazırlanan AK Partili belediye başkanlarına sunum yapan Dr. Şaban Kızıldağ’ın “Yöneticiliğin Temel Haritası” adlı eseri, ders olarak teşkilata dağıtıldı. Kitapta yer alan ilginç öneriler dikkat çekiyor.

‘CESUR YÜREK’Lİ LİDERLER
Yöneticiliğin, yaşamın bütün alanlarından alınan dersleri uygulayabilme yetisi olduğu hatırlatılırken, 21. yüzyılın değişen yüzünü anlayabilmek için iyi bir sinema izleyicisi olmak gerektiği vurgulanıyor. Yöneticilik ve liderlik vasıflarının gelişmesine katkıda bulunabilecek nitelikteki 35 film de sıralanıyor.

Listede; Mel Gibson’dan Marlon Brando’ya, Bruce Willis’den Tom Cruise’a, Robin Williams’dan Burt Reynolds’a kadar ünlü aktörlerin gişe rekorları kıran filmleri var. Don Vito Corleone karakteriyle sinema tarihinin efsaneleri arasında yer alan “Baba”, William Wallace karakteriyle İskoçların bağımsızlık ateşinin yakılmasını anlatan “Cesur Yürek”, Yüzbaşı Nathan Algre karakteriyle Japonya’da samuraylar gibi yaşamayı öğrenen bir Amerikalının canlandırıldığı “Son Samuray”, siyasetçilere tavsiye edilen filmler arasında. Steven Spilberg’in ödüllü filmlerinden “Er Ryan’ı Kurtarmak”ın yanı sıra, Apollo 13, Son Mohikan, Yüzüklerin Efendisi-Kralın Dönüşü, Kara Şahin Düştü, Kwai Köprüsü gibi, zor anlarda yöneticilik ve liderlik vasıflarının sergilendiği filmler, ders çıkarılması tavsiye edilen örnekler arasında yer aldı.

HOCALAR İMAM GAZALİ, PLATON
Kitapta, “21. Yüzyılın yöneticisi, kültürel sermayesini de her daim artırma hedefinde olmalı” uyarısı yapılırken, “Yöneticinin Kütüphanesi” başlığıyla okunması tavsiye edilen kitaplar sıralandı. İmam Gazali’nin “Yöneticilere Tavsiyeler” adlı eserinden, Machiavelli’nin “Prens”ine, Noam Chomsky’nin “Medya Gerçeği”nden Platon’un “Devlet”ine kadar ünlü isimlerin kitaplarının, yöneticilik ve liderlik gelişimi için önemli kaynaklar olabileceği belirtildi.

Öte yandan önerilen 39 kitap arasında en dikkat çekenleri ise Başbakan Erdoğan’ın “Küresel Barış Vizyonu” ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Küresel Bunalım” adlı eserleri.

İŞTE ADAYLARIN SİNEMA REHBERİ:

- Ateş Arabaları
- Kazanma Arzusu
- Özgürlüğün Şarkısı
- Son Kale
- Moby Dick
- Unutulmaz Titanlar
- Yenilmez
- Büyük Kaçış
- Yüzüklerin Efendisi- Kralın Dönüşü
- Baba
- Bir Zamanlar Amerika’da
- Full Metal Jacket
- Schindler’in Listesi
- Sineklerin Tanrısı
- Apollo 13
- Kör Nokta
- Cesur Yürek
- Er Ryan’ı Kurtarmak
- Son Mohikan
- Görev

YÖNETİCİNİN KÜTÜPHANESİ

- Kısa 20. Yüzıl 1914-1991 (Eric Hobsbawn)
- Ütopya (Thomas Moore)
- Yol, Bilgi, Varlık (İmam Gazali)
- Tarihin Sonu mu? (Francis Fukuyama)
- Prens (Nicolo Machiavelli)
- Küresel Barış Vizyonu (Recep Tayyip Erdoğan)
- Küresel Bunalım (Ahmet Davutoğlu)
- Medya Gerçeği (Noam Chomsky)
- İmparatorluk (Michael Hardt- Negri)
- Nefsin Terbiyesi (M. İbn Arabi)
- Devlet (Platon)