Ak Parti Sultangazi ilçe kongresi bugün yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede İl Merkezinin ve Genel Merkez'in kongredeki konuşmalarda açık destek verdiği Murat Atım, delegelerden 205'inin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Baskılara rağmen adaylığını sürdüren Mustafa Günaydın ise 9 oy farkla seçimi kaybetti. Günaydın 196 delegenin oyunu aldı.

Kongrenin açılış konuşmasını İlçe başkanı ve Aday Murat Atım yaptı.  Ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay kürsüye çıktı. Altunay, yaptığı konuşmada, Sultangazi’de Ak Parti olarak büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

İl Başkanı  Aziz Babuşçu
konuşmasında teşkilatların hizmet için varlığını vurguladı ve Başbakan Tayip Erdoğan’ın 12 Haziran seçimleri öncesinde kendisine milletvekili olması yönünde getirdiği teklifi  neden geri çevirdiğini  açıkladı. Babuşçu  Şunları söyledi;

Sayın başbakanım ben siyasette hiç hesap yapmadım. Hizmet etmeyi hedefledim, il başkanı olarak ta hizmet ettiğimi düşünüyorum. 12 Hazirana kadar bu görevi yapıp 12 Haziran’a kadar birlikte yürümek istediğimizi söyledim.  İstanbul’u sokak sokak dolaştık. Adaylarımızla sokakları arşınladık. Ve oylarımızı yüzde 49.5 oturttuk.

Hamd olsun bu gün yüzde 55’e yaklaştık. Teşkilat başkanımız bize İstanbul ile ilgili değerlendirme yaptığında hep 10 puan fazlasını istiyor.

KONGREDEN FOTOĞRAF KARELERİ

Bugün kendimi üzgün hissediyorum. Biz sadece hizmet ekseninde hizmet yaparken, merkeze hep samimiyeti koyduk. Sultangazi teşkilatı ilk girdiği yerel seçimler, referandum ve genel seçimlerde verdiği başarılı sınavdan sonra uyum içersinde  Sultangazi’yi daha ileriye taşıyabilen Sultangazi ile ilgili hizetler için seferber olan İlçe Başkanı Teşkilat ve Belediye Başkanımız  var iken, arkadaşlarımız istişare yapmadan kendi inisiyatifleriyle aday olmuşlardır.

Burası Gaziosmanpaşa’nın bir mahallesiydi. Birisi bir tarafta birisi bir tarafta kalmıştı. Nasıl olurda bunlardar biri sultangaziye dışarıdan gelmiş insanlar olarak adlandırılabilir.

Sokakta duyduğumuz istişalere yer yok.

Bu arada tribünlerdeki gençler Mustafa Günaydın diye slogan attı.

Kongrede Sultangazi'den sorumlu Milletvekili Eski Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile Milletvekili Ayşe Bahçekapı da birer konuşma yaptı.

Bu arada divan Başkanı Haydar Ali Yıldız, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kongreyle ilgili mesajını okudu.

Daha önce Başbakan ile görüştüğü söylenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ta saat 14; 40 sıralarında salona geldi. Topbaş, yerine oturmadan kürsüye davet edildi. Başbakan'ın selamını getirdim diye konuşmasına başlayan Topbaş, bu kongrede delegelere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, kol kola girilmesi gerektiğini belirterek sözlerini bitirdi.

Başmüzakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış kouşmasına selamlama ile başladı. Bağış şöyle konuştu:
Sultangazi Türkiye'de milletin değerlerini kullananları çarşafa dolamıştır. Hüseyin Bürge abimi önemli bir konuşma yaptı. Ben dün Atina'dayım, banada aynı şeyleri söylediler. Başbakanınızın değirini bilin. Ona sadece Türkiye'nin değil dünyanın ihtiyacı var' dediler.

Atina Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan
şiir okuduğunda hapse girince kendisi Pınarhısar'a ziyarete gelmiştir. Ancak o günkü zihniyet buna izin vermemiştir.

Ak Parti Türkiye'yi nasıl kurtardıysa, Avrupa'yıda kurtaracaktır. Bize demokrasının sınırı var dediler, biz demokrasi borusunu halkın eline verdik, bize 6 sıfırı atamazsınız dediler attık, yamaazsınız denilen her şeyi yaptık.

Bugün buradan tek yumruk olarak çıkmamız gerekiyor. Buradan tek yürek tek vücut çıkmak zorundayız. Türkiye'ninde bölge halkınında son unuduyuz.

EKREM ERDEM'İN KONUŞMASI

Ak Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem kürsüye geldi. Erdem, uzun bir konuşmaya yapmayacağını kaydederek şunları söyledi:

Sultangazi'de yüzde 67 gibi bir net başarı var. Bu başarının arkasındaki gerçek birlikte, herkes bir tarafa çekmiş olsa bu başarı olmaz. Biz her yerde tek listeyle gidelim derken, ortak bir akılla, tek listeyle gidelim diyoruz.

İstanbul'da sadece iki ilçemizde iki listeyle gittik. Bir grup istemesekte istesekte bir taraf dışarıda kalacak.  Bakın ben çift listenin üç listesin olduğu salonlarda protestolarla karşılaştım. Bunların bir tanesi Kağıthane'ydi.

Kağıthane geçtiğim günlerde kongre yaptı tek listeyle girdi.

Bir seçimde oyumuzu artıramadık. Bunda yerel aktörlerdir. Bunun sebepleri çift listeli kongrelerdir.
Bunun için konrelerimizin yüzde 70'ini yapacağız. Çok az yerde iki aday oldu. Burularda da birliğimizi delegeler sağladı.

Aldığımız oyu aşağı çekmek için kimsenin bir hakkı var mı. Mustafa sizleri seviyorum. Ama buna gerek yok.

Bizim birliğimiz çok önemli buna zarar verecek davranışlardan kaçınmamız gerekir.


Konuşmalarda İl ve Genel Merkez'e rağmen geri adım atmadan adaylığını devam ettiren ve Kongre salonuna tezahüratlarla giren Mustafa Günaydın'a göndermeler yapıldı.

Günaydın'a söz verilmemesi dikkat çekti.

Aday Listelerinin Divan başkanlığına verilip okunmasından sonra her iki adaya 5'er dakika söz hakkı verildi. Mustafa Günaydın yaptığı konuşmada İlçe Başkanı Murat Atım'ı eleştirirken, kendilerinin partililerin ve tüm halkın yanında olacağını, Sultangazi'de dışarıdan gelen ilçe başkanı istemediklerini ifade etti. Tribünlerden sürekli Mustafa Günaydın'a tezahürat sesleri yükseldi.

Murat Atım ise konuşmasında hiç birşekilde ayırımcılık yapmadığını, kendisine yöneltilen dışardan gelen ilçe başkanı sözünede aldırmadığını ifade etti.

sonra seçimlere geçildi. Delegelerden 205'i Murat Atım derken 196'sı Mustafa Günaydın dedi. Ak Parti kongresi gösterdiki parti Sultangazide yarı yarıya bölündü.


KONGREYE NASIL GELİNDİ

KAZANANLAR
Murat Atım'ın kazanan Yönetim Kurulu Listesi

Ahmet Doğan
Ahmet Saytan
Ahmet Demiray
Ahmet Yıldız
Ahmet Çelik
Ali Başkaya
Alihan Genç
Hatip Akkuş
Hasan Esat İlhan
Hayrettin Gürses
Hüseyin Kolçak
İbrahim Bilgiç
İsafil Taşçı
İmdat Kamacı
Kamuran Öztürk
Maide Yıldız
Mehmet Kavak
Mehmet Çelik
Mevlüt Dilek
Necla Günaydın
Nergis Koçer
Osman Yaşar
Selma Akın Patır
Oya Özdemir
Süleyman Yiğitoğlu
Yasin Gazi
Umut Öztürk
Suzan Dağlar Civan
Yusuf Kızıldağ

İl Delege Listesi
Murat Atım
Cahit Altunay
Öznur Altuntaş
Eyüp Erdal
Eser Nalbant
Suzan Dağlar Civan
Seyit Ateş
Rabia Üçtepe Karaköse
Muhammed Zahid Düzgün
Merve Kaplan
Şükrü Topçu
Nazif Ercan
Şenol Özbek
Sevinç Şahin
Battal Isırgan
Ömer Duyar
Ömer Habat
Osman Ünal
Özcan Çam
Ahmet Doğan
İzzet Açıkgöz
 
KAYBEDENLER
Mustafa Günaydın'ın divana sunduğu listede ise şu isimler yer aldı:
Adem Karaca
Ayhan Hafızoğlu
Aziz Kılıç
Engin Artıkaslan
Engin Öztürk
Enver Yurdakul
Esat Kartal
Hasan Örnek
Hikmet Sevinçhan
Hülya Safiye Arapoğlu
Hüseyin Bulut
Hüseyin Tamar
İbrahim Karamustafoğlu
Kadir Özdemir
Osman Büyükgöz
Osman Cengiz
Kılıç Geyik
Mecit Gündoğdu
Mustafa Oktar
Nurettin Nevruz
Rahime İleri
Sadettin Kılavuz
Suat Öztürk
Şerif Kına
Sadık Doğan
Sema Topal Şahin
Şermin Mut
Veysel Çukurçayır
Yener Yiğit