BDP, hükümetin yeni "Kürt sorunu ve terörle mücadele" strateji planını, şiddetle çözüm dayatan "Sri Lanka modeli" diye nitelendirirken "AKP, BDP'yi de dışlayarak, kendi içinden İslami Kürt partisi kurdurmayı planlıyor" eleştirisi yöneltti. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden, "İflas eden strateji sorgulanmasın diye yeniymiş gibi sunulan şey çaresizlikten başka bir şey değildir" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP, BDP'YE ALTERNATİF BİR PARTİ KURACAK

Cumhuriyet'in haberine göre BDP ve DTK, bugün Diyarbakır'da toplanarak, AKP'nin yeni stratejisini masaya yatıracak. Planda yer alan "İpleri İmralı ve Kandil'in elinde olmayan demokratik yollarla seçilerek Meclis'e gelmiş, siyasi inisiyatif kullanabilecek parti veya partilerle muhatap olunacak" şeklindeki ifadeleri "BDP'nin dışlanması" olarak yorumlayan BDP'liler, AKP'nin BDP'ye alternatif bir siyasi parti oluşumu içine gireceği endişesini dile getirdi.

BDP'YE KARŞI İSLAMCI KÜRT PARTİSİ

Bir BDP yöneticisi, Kemal Burkay'ın öncülüğündeki bir oluşumun, bölgeden oy alamayacağı belirterek "Bölgedeki diğer partiler de bizimle birlikte hareket ediyor. Dolayısıyla, AKP muhataplık için kendi içinden İslamcı bir Kürt partisi kurduracak" görüşünü savundu. BDP'liler, "Ahmet Türk'e atılan yumruk, yeni dönem müzakere anlayışının da habercisi" dedi.