Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Aşıklar Caddesi'nde (Gazi Caddesi)  yeni çevre düzenleme çalışmalarına başlanılacağını, çalışmalar bittirildikten sonra Sinop’a modern bir kimlik kazandırılacağını söyledi.



Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Baki Ergül, Gazi caddesi halkımız arasında bilinen adı ile Aşıklar Caddesi şuanda ilimizin sembolü durumunda, Yaz aylarında yerli yabancı turistler, gece geç saatlere kadar ailecek burada yürüyüş yapabiliyor. Ama biliyorum ki caddenin şimdiki halini gören her vatandaşımızın içi burkuluyordur. Çatlamış patlamış ve yamalı kaldırımlarıyla Sinop’umuza yakışmıyor. Bizde bu yüzden belediye olarak harekete geçtik ve çok güzel bir projeye imza attık. İnanıyorumki bu proje ile Aşıklar Caddesi herkesin beğenisini toplayacak. Kaldırımlar için çok uzun ömürlü taşlar seçtik. Belediyemize yaklaşık 200 bin liraya mal olacak bir aksilik olmazsa yaza yetiştirmeye çalışacağız." dedi.

Başkan Ergül, "Bu çalışmalarla birlikte İskele meydanında buluna otelin önündeki göçük alanı ve orada bulunan küçük iskeleninde onarımını ise Devlet Su işleri bizim adımıza yapacak bu işin toplam bedeli ise 26 milyon lira. Biz de iş bittikten sonra geri ödemeye başlayacağız." şeklinde konuştu.