Türk Kızılayının Afrika’ya insani yardım ulaştırabilmek için başlattığı "Afrika Açlık Çekiyor Türk Kızılayı Yardıma Koşuyor” ve “Haydi Türkiye Afrika İçin İyilik Kandillerini Yakalım” sloganlarıyla yürütülen kampanyaya bir destek de Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden geldi.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kendi bünyesindeki birimlerde görevli personel tarafından yapılan bağışlar sonrasında toplanan bin 810 TL tutarındaki yardım İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay tarafından Sinop Kızılay Şube yetkililerine teslim edildi.

    İl Özel İdaresi genel Sekreteri Orhan Alpay “Şu an Afrika kıtasında gerçekten çok büyük insanlık dramının yaşandığını söyledi. Alpay, “Afrika kıtasında yer alan Somali, Cibuti, Etiyopya ve Kenya'da insanlar kuraklık nedeniyle ölümün kıyısında. İnsanlığın ortak utancı olarak nitelenebilecek bu sefaletin bir an önce ortadan kaldırılması için insanlık vicdanının hepimize yüklediği sorumluluklar bulunmaktadır. Yaşanan bu insanlık dramına çare olmak maksadıyla Türk Kızılayı tarafından başlatılan, "Afrika Açlık Çekiyor Türk Kızılayı Yardıma Koşuyor” ve “Haydi Türkiye Afrika İçin İyilik Kandillerini Yakalım.” kampanyasına biz de Sinop İl Özel İdaresi personeli olarak katkıda bulunduğumuzdan ötürü son derece mutluyuz.” dedi.

    Sinop Kızılay Şube Yönetim Kurulu üyeleri de başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay olmak üzere kampanyaya duyarlılık göstererek destek veren tüm Sinop İl Özel İdaresi personeline teşekkür ettiklerini ifade etti.