Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlemeye Yönelik Kanun'da yapılan değişikliği onaylamaması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderen AK Parti Millletvekili Şamil Tayyar sarsıcı açıklamalar yaptı.

Kanundaki düzenlemeyle şikeden kimsenin hapse girmeyeceğini, şike operasyonunun da "X şahsa dokunulunca" sona erdirildiğini iddia etti.

DÜZENLEME ÖRTÜLÜ AF NİTELİĞİNDE

NTV Spor Radyo'ya konuşan Tayyar, yasa değişikliği için kulüp temsilcilerinin "spor sektörü batar, 50 yıl geriye gideriz" argümanı üzerinden partileri ikna ettiklerini belirterek "Bu gerekçelere dayanarak kanun çıkaracaksak Balyoz'u da Ergenekon'u da ortadan kaldırmalıyız. Onlar da 'Terörle kim baş edecek' demişlerdi. Karşıyaka Mezarlığı kendini vazgeçilmez sananlarla dolu. Kişiye özel ve af niteliğinde düzenleme yapılamaz. Bu Aziz Yıldırım olsa da mümkün olmaz. Örtülü af niteliğinde bir düzenleme yapılıyor. Bu kanunla birlikte artık çeteleşmenin önüne geçmek imkansız olacak. Bu yanlışları ortaya koymak adına Sayın Cumhurbaşkanı'namektup yazdım" diye konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ MARKAJA ALINDI

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Nihat Özdemir ve Göksel Gümüşdağ'ın değişiklik Adalet Komisyonu'nda görüşülürken milletvekillerini markaja aldıklarını belirten Tayyar, "Demirören, teklifte değişiklik isteyen bir milletvekilini yanına giderek engellemeye çalıştı. Ben mektupta diyorum ki spordaki Ergenekon'a yenik düştük. Ergenekon 10. dalgada durdu, şike operasyonu da X şahsa dokunulduğunda durduruldu. Teklif 3 günde Meclis'ten geçti" dedi.

Kendisinin üstüne düşen görevi yaptığını ifade eden Tayyar, "Yapabileceklerim bu kadar. Ne yapayım, kendimi mi yakayım Çankaya Köşkü'nde? Mahkemeler üst sınırdan değil alt sınırdan ceza verir. 1 yıl ceza alır, iyi halden indirim olur, para cezasıyla çıkar. Tümden göz boyama" diyerek sözlerini noktaladı.