SİİRT’in Pervari İlçesi’ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerin evlerine ateş düştü. Şehit er Önder Turgay'ın askere giderken evinin kapısına üzerine yazdığı "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" şeklindeki sözleri görenleri kahretti.

Siirt’in Pervari İlçesi’ndeki Belenoluk Jandarma Karakolu’na, dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık verdiği saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Er Önder Turgay (Mardin), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) ve Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün (Şırnak) şehit oldu.

Şehit düşen askerlerden ikisinin memleketlerinin İzmir olduğu belirlenirken Buca ve Bayındır İlçeleri’nde oturan şehitlerin evlerine acı haber gece saatlerinde ulaştı.

ÇOK SEVDİĞİ DAĞLARA GİTMİŞTİ

İlk haber Bayındır İlçesi’ne bağlı Zeytinova Beldesi’nde yaşayan saldırıya uğrayan karakolun Komutanı da olan Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat’ın babasının evine ulaştı. Yaş haddi nedeniyle 2 yıl sonra emekli olacağı belirtilen ve 2.5 ay önce Siirt’e tayini çıkan şehit Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat’ın babası Mustafa Canbulat’ı 3 ay önce kaybettiği belirtildi. Bu nedenle, ambulans eşliğinde beldeye gelen askeri yetkililer acılı haberi 3 ay önce eşini de kaybeden Emine Canbulat’a verdi. Emine Canbulat ile birlikte ağabeyinin şehit olduğunu öğrenip annesinin evine gelen Emine Dinçol ve erkek kardeşi Mustafa Canbulat da gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra şehitn astsubay başçavuşun eşine acılı haberi ulaştırdı. Şehidin 2 çocuğunun annesi olan Özlem Canbulat’ın Ödemiş’e bağlı Umurbey Mahallesi Beyazıt Sokak’ta babasının yanında bulunması nedeniyle yetkililer buraya gitti. Acı haberi alan ve gözyaşlarına hakim olamayan Özlem Canbulat’ın hain saldırıdan kısa süre önce akşam telefonla eşiyle görüştüğü belirtildi. Özlem Canbulat’ın yakınları, telefon konuşmasında, şehidin, "Dağlar bana bakıyor, ben dağlara bakıyorum. Dağları çok seviyorum" dediğini ifade etti.



İKİNCİ ŞEHİT BUCA’DA


İlk şehit haberi ardından bir acı haber de İzmir’in Buca İlçesi 684/5 sokakta oturan Jandarma Er Önder Turgay’ın evine düştü. Yine askeri yetkililer tarafından verilen acı haber üzerine şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Mardinli olan şehit erin yakınları acı haberi alınca eve akın etti, büyük üzüntü yaşadı. Mobilyacı Abdülkadir Turgay’ın 6 çocuğundan biri olan Önder Turgay’ın 6 aylık asker olduğu belirlendi.


“MUTLU DÖNÜP SEVDİĞİME KAVUŞACAĞIM"


Baba Abdülkadir Turgay’ın, içindeki sıkıntıyı atmak, çok özlediği oğlunun sesini duymak için, sürekli cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aradığı ancak, bu sırada çatışma çıktığı için cevap alamadığı ortaya çıktı. Askere giderken evinin kapısına üzerine "Bu kapıdan çıkıyorum ama mutlu dönüp sevdiğime kavuşacağım" yazan şehit askerin, sözlüsüne acı gerçek söylenemedi.

TERHİSİNE 45 GÜN VARDI

Saldırıda şehit düşen Adem Yörük'ün baba ocağına da ateş düştü. Saat 02.30'da şehit haberini alan Yörük ailesinin evinden feryatlar yükseldi. Adem Yörük'ün terhisine 45 gün kalmıştı.

Yörük'ün şehit haberini memleketi Korkuteli’ne bağlı Küçükköy Beldesi'ndeki ailesine, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay verdi. Şehidin babası İlyas Yörük’ün Güney Mahallesi'ndeki evine ambulans ve sağlık görevlileri ile giden yetkililer, Adem Yörük’ün şehit olduğunu söyledi. Haber üzerine şehidin babası İlyas, annesi Meryem ve şehidin 2 kardeşi ile yakınları sinir krizi geçirdi. Baygınlık geçiren Adem Yörük'ün yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı aileyi Kaymakam Karahan ve beraberindekiler teselli etmeye çalıştı.Adem Yörük'ün cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenecek askeri törenin ardından bugün askeri uçakla Antalya'ya gönderilecek. Yörük'ün cenazesi, ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla Küçükköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAYRAMDA ZİYARETE GELECEKTİ


21 yaşındaki Jandarma Er Ömer Dursun’un İstanbul’daki evine acı haber, sabah erken saatlerde ulaştı. Kardeşinin şehit haberini olan ağabeyi Bayram Dursun, "Terhisine 68 gün kalmıştı. Hiç izin kullanmadı, Kurban bayramı sonrası gelecekti ama maalesef şehit haberi geldi. Vatan millet sağ olsun" dedi.



Sinop, Boyabat nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki jandarma er Ömer Dursun’un Kağıthane’deki Gültepe, Talatpaşa Caddesi Haşmet Sokak 67 numarada bulunan ailesine görevli subay ve astsubaylar gelerek, Ömer Dursun’un şehit olduğu haberini verdi. Kardeşini şehit veren ve komşularının taziyelerini kabul eden Bayram Dursun, "Kimseye zararı olmayan çok iyi bir insandı. En son 5 gün önce görüştük. ’Ortalık sakin, iyiyim" demişti" diye konuştu. Acı haberle yıkılan şehidin annesi Gülizar Dursun’un gözyaşlarına boğuldu. Gülizar Dursun, oğlunun cenazesinin toprağa verileceği Sinop’a gitti.

Babasını iki yaşında kaybeden Ömer Dursun’un Bilecik’te acemi eğitimini tamamladığı belirtildi. Yufkacılık yapan ve yedi kardeşten biri olan Ömer Dursun’un evine Türk bayrağı asıldı. Bazı komşuları da balkonlarına Türk bayrağı asarak terörü, protesto ettil. Şehit jandarma er Ömer Dursun’un cenazesi yarın memleketi Sinop’a bağlı Boyabat’ın Darıözü Köyü’nde öğleyin kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek