Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre öğrenci yerleştirilen ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlara kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ikinci yedek kayıt süresi başladı.

Öğrenciler, e- okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını 15-19 Ağustos tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yapabilecekler. Bu tarihler arasındaki süre sona erdiğinde ise üçüncü kayıt dönemi başlayacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 20 Ağustos saat 15:00’ten itibaren ilan edilecek. Kazanan öğrenciler 22-26 Ağustos tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yaptırmaları gerekmektedir.


Daha sonra dördüncü yedek kayıt dönemine geçilecek. 22-26 Ağustos tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlarla yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler, 27 Ağustos`ta saat 15.00` ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 5-9 Eylül tarihleri arasında saat 17.00`ye kadar yaptıracaklar.

Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara, isterlerse kayıt yaptırmayabilecekler. Süresi içerisinde kayıt yaptırmayanlar, haklarını kaybedecekler.

Herhangi bir okula kayıtlıyken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek. Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri dönemeyecek.

Öğrenci, aynı dönemde yedek listeye göre birden fazla okula kayıt hakkı kazanabilecek. Bu durumda öğrencinin istediği tek bir okula kayıt yaptırma hakkı bulunuyor.

5-9 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıran öğrencilerin bir önceki okullarından boşalan yerler için sıradaki yedek öğrencilere aynı anda kayıt hakkı verilecek.

Söz konusu kayıt dönemi süresince http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinin günlük takip edilmesi gerekiyor.