Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçe sınırlarında ithal kurbanlık hayvan satışını yasakladıklarını açıkladı. Sarıgül, ithal hayvanların nakliye masrafları belediye tarafından karşılanarak ilçe dışına çıkarılacağını belirtti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül beraberindeki veteriner hekimlerle ilçedeki kurban satış yerlerini denetledi. Ayazağa’daki kurban satış bölgesinde incelemelerde bulunan Mustafa Sarıgül, kurbanlık hayvanların kulaklarındaki kimlik belgelerinden hayvanların yerli mi, ithal mi olduğunu kontrol etti.
Kurban satış yerlerini aralıksız olarak denetlediklerini belirten Sarıgül, kurbanlık hayvanların sağlık raporlarını da kontrol ettiklerini ifade etti.

Yerli üreticilerin hayvanlarını satmakta zorlandığına dikkat çeken Sarıgül, “ 'Angus' olarak bilinen ithal hayvanlar ne yazık ki daha da ucuz. Ancak bu 'Angusları' Anadolu hayvanları kadar, Anadolu’muzun hayvanları kadar bizim yerli hayvanlarımız kadar sağlıklı değil.” dedi.

Şişli Belediyesi’ne ait kurban satış merkezlerinde ithal kurbanlıkların satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Sarıgül, “Bizim yerli hayvanlarımız hem daha sağlıklı, hem daha lezzetli, bu nedenle Şişli bölgesinde şu andan itibaren ithal kurbanlıkların satışını yasaklıyoruz. Angus’lar gitmeli. Bizim dağlarımızda, bayırlarımızda, cennet vatanımızın köylerinde yetiştirdiği hayvanlar satılmalı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu bildiren Sarıgül, “Hayvancılığı güçlendirmemiz lazım. Köylerinde aylarca, yıllarca, dağlarda, bayırlarda hayvanlarını otlatan yurttaşlarımızın kurbanlıklarımızın satışının önünü açmamız lazım. Yerli üreticimize de mutlaka ve mutlaka destek olmamız lazım. Bu nedenle Angus hayvanlarının satışını doğru bulmuyorum. O nedenle denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz.” dedi.

Sarıgül, kurbanlık satış merkezlerinde yer alan ithal hayvanların, nakliye masrafları belediye tarafından karşılanarak Şişli bölgesinin dışına çıkarılacağını söyledi.

Denetimler sırasında ithal hayvan sattığı belirlenen bir satıcıya ise 5 saat süre verildi. Sarıgül, “Çünkü biz kesinlikle kararlıyız. Bölgemizde ithal hayvanların satışına izin vermiyoruz. Türkiye tarım ülkesi, biz tarımla geçimini kazanan binlerce yurttaşımız var. Onun dışında sağlık nedenleri ve beslenme nedenlerine baktığımız zaman, adları da tatları da bizim hayvanlarımıza uymuyor.” ifadelerini kullandı.