ÖZEL Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat hastanelerdeki yoğun bakım servislerinde sadece 500 boş yatağın kaldığını öne sürdü. 

Türkiye'de son günlerde 30 bin bandında açıklanan koronavirüs vakalarının ardından açıklamalarda bulunan OHSAD  Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat, koronavirüs salgınıyla ilgili son günlerde yükselen vaka sayılarıyla birlikte hastanelerdeki yoğun bakım servislerinde sadece 500 boş yatağın kaldığını kayldederek, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan gelen talimatla ilgili de açaklamada bulundu. 

"YOĞUN BAKIMLARDA 500 BOŞ YATAĞIMIZ KALDI"

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; "Hastanelerde az yer kaldı, son 500 yoğun bakım yatağımız var." ifadelerini kullanan OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat, "İnsanlar sorumlu davranıp tedbirlere uyarsa, yoğun bakımda yer kalmaması gibi bir problemle karşılaşmayız. Bunu konuşurken başka hastalıkların olmadığını düşünüyoruz ama diyelim ki grip salgını başladı, işte o zaman özellikle yoğun bakım yatakları gripten dolayı da dolmaya başlarsa, asıl o zaman sorun olur." şeklinde konuştu.