Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil, ''Ülkemizde her 2 doğumdan biri sezaryenle yapılmaktadır. Hatta bazı hastanelerde sezaryenle yapılan doğum oranları yüzde 70’lere çıkmaktadır. Vatandaşımız kendisi sezaryenle doğum yapma isteği bir yana, sezaryen teklif edilse bile bunun gerekçesini tam olarak sorgulamalıdır.’’ dedi.

TPB, Kahramanmaraş’ın Pazarcık Devlet Hastanesi'nde yapılan incelemelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Kahramanmaraş’ta bebek ölüm oranlarının binde 20.4’den binde 9.8 oranına düştü. Doğum sırasında anne ölüm oranı binde 110’da iken 2012 sonu itibariyle anne ölümleri ortadan kalkmıştır. Anne ve bebeklerin sağlık taramaları çok ciddi rakamlara çıktı. Fakat burada bizim dikkatimizi çeken ve düşündüren en önemli olay sezaryenle doğum oranlarıdır. Kahramanmaraş’ta ve ülkemizde her 2 doğumdan biri sezaryenle yapılmaktadır. Hatta bazı hastanelerde sezaryenle yapılan doğum oranları yüzde 70’lere çıkmaktadır. Vatandaşımız kendisi sezaryenle doğum yapma isteği bir yana, sezaryen teklif edilse bile bunun gerekçesini tam olarak sorgulamalıdır. Gerçek anlamda ihtiyaç varsa, annenin, bebeğin sağlığı riske giriyorsa elbette ki sezaryen yapılacaktır ama bu oranları yüzde 15’i geçmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

    Hükümet olarak sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyleyen Pakdil, ‘’Hastanelerimizi yeniliyoruz, yeni hastaneler yapıyoruz. Hastanelerimizin yaşam koşullarını iyileştiriyoruz. Tüm bunları yaparken temel gayemiz, bu ülkenin güzel insanlarına en güzel hizmeti sunmaktır. Vatandaşlarımızı hastane köşelerinde kuyruk bekleme çilesinden kurtardık.” dedi.

    Pakdil, özel sağlık yatırımlarının da giderek arttığına dikkat çekti.