TÜRK Kızılayı Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı, kurum olarak 2015'te Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Kızılay Haftası dolayısıyla açıklama yapan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 145 yıllık bir geçmişi bulunan Türk Kızılayı'nın isim babasının Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu hatırlattı. Türk Kızılayı'nın yerel, ulusal ve uluslararası operasyonlarda Türk milletinin merhamet eli olarak öne çıktığını kaydeden Saygılı, "Türk Kızılayı dünyanın her yerinde ayrım ve hesap gözetmeden çalışıyor. Kimin adına? 76 milyonluk Türk milleti adına, onun yardım eli olarak. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, insan onurunu korumak adına gönüllü olarak çalışıyoruz. Haiti'deki Budist için de Somali'deki Müslüman için de çaba gösteriyoruz" dedi. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ramazan Saygılı, "Türk Kızılayı'nın 2005 yılında 300 bin civarında olan kan bağışı sayısı, bugün neredeyse 2 milyona ulaşmıştır. Şimdi Türkiye'nin kan ihtiyacını karşılama oranımız yüzde 85 civarında. 2015'te ülke ihtiyacının tamamını karşılayacağız" diye konuştu.

BAĞIŞ İSTEDİ

Çalışmalarını, 'İyilik zirvesine doğru merhamet yürüyüşü' olarak tanımladıklarını bildiren Ramazan Saygılı, şunları vurguladı:
"Türkiye'de 2011 ve 2012'de 15 bölge içinde Türk Kızılayı Adana Şubesi olarak bağış konusunda birinci olduk. 2012'de 150 bin ünite kan topladık. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Kızılay demek tebessüm, merhamet ve iyilik demek. Dolayısıyla insanlarımız imkanlarıyla yanındakinin elini tutmalı. Bunlardan en önemlisi kan bağışı. Kan bağışıyla kendi sağlıklarına katkıları var ve insanların şifa bulmasına yardımcı olunuyor. Her ferdimiz Türk Kızılayı başkanıdır, yönetim kurulu üyesidir, gönüllüsüdür. Çünkü Kızılay 76 milyonun ortak malıdır. Ülkemizin her bireyinin ortak kurumudur. Bu anlayışla bakılırsa herkes Kızılay'ın elinden tutar. Türk Kızılayı, milletindir. Buna sahip çıkılmalı. Kan vererek, bağış yaparak ve önerilerini sunarak her türlü katkıyı bekliyoruz."