İlik nakli bekleyen minik ressamlardan ‘Geleceğimizi boyuyoruz’ sergisi

Minik ressamların ‘Geleceğimizi boyuyoruz’ sergisini Haluk Levent açtı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde tedavi gören hematoloji hastası minikler resim yeteneklerini gözler önüne serdi. İlik nakli bekleyen hematoloji hastası 15 minik ressam yaptıkları tablolarla göz doldurdu. Minik ressamların tabloları Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi giriş fuayesinde sergileniyor. Sergi açılışına ünlü Sanatçı Haluk Levent de katılarak çocuklara destek oldu, yüzlerini güldürdü.

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi tıbbi hassasiyetlerinin yanında hastalarına sosyal alanlarda da hizmet verip onların moral değerlerini yükselten projeler ortaya koyuyor. Bir çok alanda yaptığı sosyal projelerden sonra şimdi de ilik nakli bekleyen hematoloji hastası çocuklara açtığı resim kursu ile göz doldurdu.

Minikler heykeltıraş ressam Adnan Doğan ile yaptıkları tabloları Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi fuayesinde sergiledi. Serginin açılışına ise ünlü sanatçı Haluk Levent’te katılarak miniklere destek verdi. 10 yaşındaki Betül Tongül, Haluk Levent’in başında olduğu yardım grubu AHBAP çatısı altında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde kemik iliği nakli oldu. Betül Tongal’da aynı serviste tedavi olan arkadaşları ile birlikte yaptığı resim tablolarını sergiledi.

Küçük ressamlar, sergilerini gezen Haluk Levent abilerine yaptıkları portre resmi hediye etti.

Minik yaşta plaket aldılar

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi tarafından sergiye katılan minik ressamlara birer plaket takdim edildi. Plaketleri Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhakemi Serap Baş, çocukların tedavilerini yapan hekimlerden Prof. Dr. Barış Malbbora, Dr. Hakan Sarbay ve resim hocaları heykeltıraş Adnan Doğan birlikte verdi. Serginin açılışında geleceğin ressamlarının mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Açılışta Haluk Levent çocuklara hediye verirken, birinin yaptığı Haluk Levent tablosu ise dikkatten kaçmadı.

.
Serginin açılışından sonra ilik nakli bekleyen minik ressamların tabloları hastaneye geleh hasta yakınları, hastane çalışanları tarafından ilgiyle izlendi. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu’da serginin açılışından birkaç saat sonra gelip küçüklerin gelecek için umut veren tablolarını inceledi.