Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 4 Şubat 2022 Cuma gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 248 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise yeni bir rekor daha kırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vefat sayılarımız yüksek. Omicron varyantının kolay yayılmasına bağlı olarak vaka sayılarının artışı, özellikle ağır kronik hastalarda ve kronik hastalığı olan yaşlılarda, direnç düzeylerinin düşük olması sebebiyle ölüme yol açıyor. Aşılarımızı yaptırmalı, kendimizi korumalıyız" dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 4 Şubat verilerine göre, 468 bin 152 test yapıldı.

GÜNLÜK VAKA SAYISINDA REKOR

Son 24 saatte, 111 bin 157 yeni vaka tespit edildi. Böyle şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Öte yandan bugün 83 bin 536 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 248 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Vefat sayılarımız yüksek. Omicron varyantının kolay yayılmasına bağlı olarak vaka sayılarının artışı, özellikle ağır kronik hastalarda ve kronik hastalığı olan yaşlılarda, direnç düzeylerinin düşük olması sebebiyle ölüme yol açıyor. Aşılarımızı yaptırmalı, kendimizi korumalıyız” dedi.

Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her 5 kadından birinde görülüyor Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her 5 kadından birinde görülüyor

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

AŞILAMADAHANGİ İLLER İLK SIRADA ?

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

3 ŞUBAT VAKA VE VEFAT SAYISI

Bakanlığın 3 Şubat verilerine göre, dün 455 bin 463 test yapılmıştı. Dün, 107 bin 530 vaka tespit edilirken, 233 kişi hayatını kaybetmiş ve 88 bin 14 kişi sağlığına kavuşmuştu.